Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

 - Egypt

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Egypts historie fascinerer både små og store

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Reisebrev fra Sharm El Sheik og Kairo
I mai 2007 dro vi på en lenge planlagt og etterlengtet ferie til Egypt. Besteforeldre var nok skeptisk til at vi valgte dette landet, men vi fikk etter hvert erfare at sikkerheten her var vel ivaretatt. 

 

 

 

 

Den egyptiske historien er spennende og kan gjøre familieferien hit ekstra interessant. I tillegg til faraoer, mumier, pyramider og mange andre historiske skatter; så frister landet med strålende sol, morsom og billig shopping, hyggelig mennesker og ikke minst fantastiske bade- og snorkle-/dykkemuligheter.

De fleste barnefamilier som reiser til Egypt velger å dra enten til Hurghada (eller steder i nærheten som Makabi Bay eller El Gouda) eller Sharm el Sheikh. Begge steder er det mange flotte og barnevennlige hotell- og ferieanlegg. Rødehavet byr på fine strender og et fantastisk liv under havets overflate.

Det er kjempespennende å snorkle her, det er som å svømme rundt i et gigantisk akvarium. Det finnes hundrevis av forskjellige koraller og sjøanemoner og mer enn tusen forskjellige slags fisker i Rødehavet - i alle mulige forskjellige farger. Mange av fiskene og korallene finnes ingen andre steder enn akkurat her.

Egypt er rundt én million km2. Det er nesten tre ganger så stort som Norge. Bortimot hele landet (95 %) er ørken, og det regner nesten aldri. Uten Nilen; verdens lengste elv, ville Egypt vært en eneste stor ørken. Det er langs Nilen mange av de historiske stedene er samlet:
- Ved Luxor ligger Kongenes dal med bl.a. Tut-ankh-Amons grav og både Karnak- og Luxortemplene.
- Lengre sør ved Nilen ligger Aswan og Høydammen.
- Rett utenfor Kairo ligger Giza-pyramidene og den enorme Sfinksen. 

 Egypt ligger i både i Afrika og i Asia. Skillet mellom de to verdensdelene går ved Suez-kanalen – mellom Middelhavet og Rødehavet. Det er Suez-kanalen og gjør det mulig for båter å reise mellom Europa og Asia uten å ta seg rundt Afrika. Sinai-halvøya, er den delen av Egypt som ligger i Asia, og her går grensen mellom Egypt og Israel. I Sinai-ørkenen troner de høyeste fjellene i Egypt. Det aller høyeste heter Jebel Katherina/Katharina-fjellet (og er sine 2642 m.o.h. nesten 200 meter høyere enn Galdhøpiggen). Den delen av Egypt som ligger i Afrika grenser til Libya i vest og Sudan i sør.

Vil du vite litt mer om Det Gamle Egypts historie kan du lese utdrag av teksten om Livet i det Gamle Egypt, som er tenkt til boken Bli med oss til Egypt, lese
myten om Osiris og Isis og oversikten over gudene i Det Gamle Egypt.
 

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

 


 Kilde: Wikipedia

Alexandria

Denne byen, som grenser til Middelhavet er en av verdens eldste og Egypts nest største. Her lå verdens største bibliotek i Antikken. Dagens er tegnet av Snøhetta.

Oaser

Det er fem store oaser i ørkenen vest for Nilen. De heter Bahariya, Dakhleh, Farafra, Kharga og Siwa, og det bor flere tusen mennesker i hver av dem.

EGYPTS MEST POPULÆRE REISEMÅL

1. Alexandria
2. Aswan
 

3. Hurugada og feriestedene i nærheten
4. Kairo med Giza

5. Luxor og Kongenes dal
6. Nilen og Nildeltaet
7. Sharm el Sheikh og Sinai

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Planlegging av ferien
Det er gjerne slik at jo mer dere lærer dere om reisemålet på forhånd, desto mer interessant og spennende blir ferien

Gode råd til flyreiser
Hvordan unngå tidtrøyte

På selve reisemålet
Råd til hva dere bør tenke på når dere er fremme på reisemålet.

Ta vare på ferieminnene
Ideer til en ferieminnebok

Andre nyttige tips
Vi har samlet mange flere nyttige tips; bl.a. om solvett og fotograferingstips

Reportasjer og reisebrev fra Egypt

 - Reisebrev fra Sharm El Sheik og Kairo

- Cruise langs Nilen

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google
Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9