Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Frankrike

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Frankrike

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Bergtatt av middelhavsskjønnhet
”Korsika var bedre og skjønnere enn noe annet sted”, hevdet Napoleon.  Og denne frodige øya er virkelig vakker der hun høyreist speiler seg i Middelhavets bølger.  Den dramatiske og skiftende naturen byr på spydspisse fjelltopper, asurblått hav, kalde fjellkulper, velduftende makilunder, pittoreske landsbyer, uberørte sandstrender og stupbratte kalksteinsklipper.

Kilde: Wikipedia

 Gard for livsnytere
Drikker grønne drager romersk vin mens de underholdes av gladiatorkamper fra første rad i 2000 år gamle amfiteatre, for deretter å ri hjem på ville, hvite hester?  Neppe! Men er du glad i det gode liv, nysgjerrig og vet å ta sansene dine i bruk kan dette og mere til oppleves i solfylte Gard i sør Frankrike!
Og; langs kanalene kan dere bli med på kanalcruise
.

 

Republikken Frankrike ligger midt mellom Spania og Tyskland, i Vest-Europa. Landet grenser også til Andorra, Belgia, Italia, Luxembourg, Monaco og Sveits. 

I nordvest ligger Bretagne og Normandie med både sandstrender og kalkklipper. I øst er det mange høye fjell; blant annet Mont Blanc  - Vest-Europas høyeste fjell. I sørvest er det skoger og sanddyner ned mot Atlanterhavet. Middelhavet grenser mot den fasjonable sørkysten. Mens de snøkledde toppene i Pyreneene danner grensen mot Spania. Ute i Middelhavet ligger øya Korsika som også tilhører Frankrike – og er landet minste region. Totalt har Frankrike 22 regioner.

Det renner mange elver gjennom Frankrike. De lengste og mest kjente er Seinen (som renner gjennom Paris), Rhone og Loire. Hovedstaden Paris er naturlig nok landets største by, nest størst er Marseille – havnebyen ved Middelhavet. Totalt har Frankrike over 400 byer.

Frankrikes økonomi er den sjette største verden. Her finnes mye industri, både biler, fly og elektronikk er viktige næringer. Landet er godt kjent som jordbruksland, med mange bønder og vinbønder. Noen av verdens mest berømte og beste matretter kommer fra Frankrike og det franske kjøkkenet. Det er en av grunnene til at landet er et veldig populært turistmål.

Frankrike har størst landareal av landene i EU, og var med på å grunnlegge både EU og FN. Fransk, som er basert på latin, er det eneste offisielle språket og snakkes over hele Frankrike. Men både korsikanerne på Korsika, baskerne og katalanerne ved Pyreneene har sitt eget språk. Totalt bor det nesten 65 millioner mennesker i Frankrike og  75 prosent av dem er katolikker.

 


                                     
                          
 

Monets hage

Maleren Claude Monet fant mange av motivene til de mest kjente bildene sine i sin egen hage. Og på tur i hagen er det lett å kjenne seg.

Mont St. Michel

Mont St. Michel kalles munke-øya, og klosteret på toppen er et fascinerende syn, med mange spennende legender knyttet til seg.

Disneyland Paris

Dette er Europas mest populære fornøyelsespark, og er, som andre Disney-parker bygd opp rundt Disneys ideer. 

 Kilde: Wikipedia

REGIONENE

1. Alsace
2. Aquitaine
3. Auvergne
4. Basse-Normandie
5. Bourgogne
 

6. Bretagne
7. Centre
8. Champagne-Ardenne
9. Franche-Comte
10. Haute-Normandie

11. Ile-de-France
12. Korsika
13. Languedoc-Roussillon
14. Limousin
15. Lorraine
16. Midi-Pyrenees

17. Nord-Pasde-Calais
18. Pays de la Loire
19. Picardie
20. Poitou-Charentes
21. Provence-Alpes/ Cote d'Azur
22. Rhone-Alpes

 

Reportasjer og reisebrev fra Frankrike

- Korsika - Bergtatt av middelhavsskjønnhet
-
Gard for livsnytere

- Paris - perfekt for familieferie
- Disneyland Paris

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google