Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

- USA

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

New York

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

New York - byen som fenger alle og enhver
Jeg en er stor fan av New York og gledet meg til å oppleve byen sammen med hele familien – og barna ble nesten like fascinert som oss, dog av litt andre saker.


Kilde: Wikipedia 

Det finnes få byer som er mer fascinerende enn USAs største. Her bor det over 8,2 millioner mennesker, og drøyt en og halv million bare på Manhatten, som er et av de tettest befolkede områdene i verden.

New York består av de fem bydelene; Manhatten, Brooklyn, Queens, The Bronx og Staten Island. De fleste som besøker byen nøyer seg med å bli på Manhatten, og er man på en tre-fire dagers familietur, kan det være vanskelig å rekke noe mer. Halvøya huser da også alle de største turistattraksjonene og de mest kjente museene og landemerkene, som Time Square, Empire State Building, Chrysler Building, Flatiron Building, Central Park, Frihetsgudinnen, Metropolitan Museum of  Art, American Museum of Natural History og Guggenheim.

Det er enkelt å finne frem på Manhattan. Det er stort sett bare en vei som ikke følger det firkantede gatenettet, og det er Broadway, som opprinnelige var en indianersti. De andre hovedgatene som går fra nord til sør gjennom store deler av halvøya kalles ”avenues”, mens de vest-østlige kalles ”streets”, og bytter mellom east og west når de krysser Broadway. 1. street starter like nord for East Houston Street i Soho. Mens 191. street slutter lengst opp i Harlem.


kilde: nyctourist.com 

Ellis Island
En gang hovedporten for innvandrerne til USA, i dag finner dere immigrasjonsmuseet her.
På naboøya Liberty Island står frihetsgudinnen.

Central Park
Med sine rundt 25 millioner besøkende per år, er Central Park den mest besøkte parken i hele USA. Ikke rart, her finnes det nok å boltre seg med. I utkantene av parken ligger flere av byen flotteste og mest kjente museum.

Greenwich Village
Bydel på Manhattan med mange koselige kafeer og mindre butikker. Her er gatenettet ikke like rettlinjet som på den meste av halvøya.

Fifth Avenue
New Yorks mest kjente shoppinggate, spesielt mellom 34. og 59. gate, der mange eksklusive butikker holder hus.
Flere lekebutikker ligger også langs gaten, mest kjent er FAO Schartz.
Nord for 59. gate går Fifth langs med Central Park.

Hva og hvor vil dere spise?
I New York er det ikke langt mellom spisestedene, og mange av dem passer utmerket for familier.
Både i Soho (for paier, is og smoothies prøv Emack & Bolio’s), Little Italy og Greenwich Village (en italiensk favoritt er Monte Trattoria eller kanskje muffins på Magnolia Bakery på Bleecker Street) er det mengder av koselige steder å spise. Rundt Times Square er det flere morsomme temarestauranter, enten dere foretrekker tradisjonell Diner-stil som Ellen Stardust Diner eller Mars2112, der dere blir fraktet til planeten Mars i en flysimulator.

Det går også et rykte om at verdens beste hamburgere lages i New York – på restauranten Burger Joint, som du finner bak et forheng inne på hotellet Le Parker Meridien. Flere steder serverer de tradisjonell amerikansk frokost. Vår favoritt er Comfort Diner i Murray Hill.

Hvor vil dere bo?
Hotellrommene i Manhattan er generelt dyre, men ganske store så det er gjerne plass til en familie på fire. Er dere imidlertid flere enn fire trenger dere enten en suite eller to rom. Start med å søke etter kids friendly hotels på tripadvisor.
Da vi besøkte byen ville vi bo i Midtown i nærheten av Empire State Building og ikke så langt fra Times Square, og valgte Shelburne Murray Hill på Lexington Avenue, og var veldig godt fornøyd med valget. De hadde suiter med plass til fem personer.

Hva vil dere gjøre?
Spørsmålet er egentlig ikke hva dere vil gjøre, men hva dere vil gjøre mest. Her finnes det noe for enhver interesse. Her er det mengder av flotte museer, familiefavoritten vår er American Museum of Natural History. Shoppingmulighetene er uendelige, inkludert store leketøysbutikker som Toys r’us og FAO Schartz, Build a Bear og American Girls Place. Sightseeingturer finnes i alle mulige varianter, enten dere vil kjøre buss, gå, løpe eller se byen fra fugleperspektiv. Og sist men ikke minst, minst én tur i Central Park bør være med på ferieprogrammet.

Reportasjer og reisebrev fra New York

New York - byen som fenger alle og enhver
Jeg en er stor fan av New York og gledet meg til å oppleve byen sammen med hele familien – og barna ble nesten like fascinert som oss, dog av litt andre saker.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google