Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

USA

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

New York - byen som fenger alle og enhver
Jeg en er stor fan av New York og gledet meg til å oppleve byen sammen med hele familien – og barna ble nesten like fascinert som oss, dog av litt andre saker.


Kilde: Wikipedia 

USA er det flott ferieland for barnefamilier, og er verdens tredje fremste turistmål. Mest populære turistby er naturlig nok New York – som også er den største fulgt av Los Angeles og Chicago. De to mest populære turiststatene er California og Florida.

USA har 50 delstater samt District of Columbia, som består av hovedstaten Washington D.C. De to statene Alaska og Hawaii er de eneste som ikke ligger i det kontinentale USA, som på bredeste er 4270 km fra øst til vest, og 2570 på det lengste fra nord til sør. Det bor rundt 304 millioner mennester i USA, som er verdens tredje største både målt ut fra folketall (etter Kina og India) og ut fra areal (etter Russland og Canada).

 

California til den desidert mest folkerike delstaten, og Alaska den største i areal. Wyoming har færrest innbyggere, mens Rhode Island er minst i areal. Florida er den eneste større halvøya. Missouri River, som starter i Montana, er den lengste elven og renner ut i den nest lengste og kanskje mer kjente Mississippi River. Det høyeste fjellet, Mount McKinley ligger i nasjonalparken Denali i Alaska, og strekker seg 6.194 m.o.h.

Den mest kjente fjellkjeden er Rocky Mountains, med vintersportssteder som for eksempel Aspen, Colorado. Rocky Mountains strekker seg fra British Columbia i Canada til Rio Grande i New Mexico, og er omtrent 500 mil lang, og på det bredeste 160 mil. Det er over 100 fjelltopper som strekker seg mer enn 4000 m.o.h. Den høyeste er Mount Elbert (4 401 m.o.h.).


kilde: Wikipedia 

Klimaet i USA varierer fra polarklima nord i Alaska til tropisk klima på Hawaii og sør i Florida. Den største delen av landet har imidlertid utpreget innlandsklima, med store temperaturforskjeller mellom sommer og vinter. Om vinteren kan kald polarluft nå langt nedover landet, iblant helt ned til Florida, og gi frost og snø også her. På præriene i Mellomvesten kan det bli så kaldt som minus 50 grader om vinteren. Det er heller ikke uvanlig med ekstremvær, spesielt statene ved den mexicanske gulfen utsatt for orkaner. De fleste av verdens tornadoer oppstår faktiske på det kontinentale USA.

Det finnes 58 nasjonalparker, og USA er også det landet i verden med mest variert plante- og dyreliv. Det finnes 17000 forskjellige tre- og plantearter, og verdens største, høyeste og eldste trær finner du i California. Av dyr så finnes det over 400 arter av pattedyr, 700 fuglearter, 500 reptil- og amfibiearter og 90.000 insektarter. Mange av plantene og dyrene er imidlertid ofte konsentrert til små områder og noen er utrydningstruet.

Amerika er delt opp i to kontinent og verdensdeler; Nord-Amerika og Sør-Amerika. Nord-Amerika består av Canada, Grønland, Mexico og USA, samt Mellom-Amerika og mange av øyene i Karibia. Mens Sør-Amerika strekker seg fra Panama nesten helt til Antarktis.


kilde: Wikipedia

Alabama

Indiana

Nebraska

Sør-Carolina

Alaska

Iowa

Nevada

Sør-Dakota

Arizona

Kansas

New Hampshire

Tennessee

Arkansas

Kentucky

New Jersey

Texas

California

Louisiana

New Mexico

Utah

Colorado

Maine

New York

Vermont

Connecticut

Maryland

Nord-Carolina

Vest-Virginia

Delaware

Massachusetts

Nord-Dakota

Virginia

Florida

Michigan

Ohio

Washington

Georgia

Minnesota

Oklahoma

Wisconsin

Hawaii

Mississippi

Oregon

Wyoming

Idaho

Missouri

Pennsylvania

 

Illinois

Montana

Rhode Island

 

Reportasjer og reisebrev fra USA

New York - byen som fenger alle og enhver
Jeg en er stor fan av New York og gledet meg til å oppleve byen sammen med hele familien – og barna ble nesten like fascinert som oss, dog av litt andre saker.

Fem populære familie feriesteder i USA
Med dollaren på et rekordlavt nivå blir det ekstra fristende med en USA-ferie. Vi har bearbeidet en liste fra Tripadvisor med fem populære familiereisemål.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google