Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Albania

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Albania

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Republikken Albania ligger ved Middelhavet i Sørøst-Europa og grenser til fire land.  Serbia i nordøst, Montenegro ligger i nordvest, Makedonia i øst og Hellas i sør.

I innlandet er det mange høye fjell og et kupert terreng. Det er vanskelig å ta seg frem rundt i innlandet, veiene er få og dårlige. Fjellområdene i nord har vært ekstra isolerte og her levde det egne stammer som helt frem til rundt 1945, ikke hadde noen kontakt med verden utenfor. Albanias høyeste fjell ligger i østm i fjellkjeden Korab på grensen til Makedonia. Ved toppen Korabi strekker fjellet seg 2754 m.o.h. Nærmere kysten endrer fjellene seg til slettelandskap. Det er her de fleste albanerne bor, og de største byene ligger, blant annet hovedstaden Tirana, som er kanskje mest kjent for sine fargerike boligblokker.

Frem til for rundt 15 år siden var Albania et kommunistisk land, med liten kontakt med omverdenen. Den gang var offentlig religionsutøvelse forbudt, i dag er islam den største religionen. Albania er Europas nest fattigste land (Moldova er aller fattigst). Av landets rundt 3,5 millioner innbyggere er omtrent halvparten bønder. Mange jobber i andre land og sender hjem penger til familien. Innbyggerne sliter også med høy arbeidsløshet, korrupsjon og organisert kriminalitet.

 

Selv om den albanske kysten byr på mange fine strender og naturopplevelser, er det ikke så mange turister her. Det skyldes både uro bl.a. på grensen til Kosovo, problemer med håndtering av avfall og lavere standard enn hva mange feriegjester ønsker. Men landet er faktisk et trygt ferieland (hvis dere ikke selv oppsøker problemene), maten er god, menneskene er hyggelige og det er fortsatt veldig billig. Myntenheten er albansk lek og rundt 15 lek motsvarer verdien av én norsk krone. 

En helt spesiell ting ved Albania er alle de små betongbunkerne. De finnes nesten overalt. Landets tidligere kommunistiske diktator gjennom 40 år; Enver Hoxha var sikker på at landet ville bli angrepet av fiender. Så han fikk bygget rundt 700.000 bunkere i et land som ikke er større enn Hedmark fylke.

Balkanology har mer praktisk informasjon om bl.a. valuta og språk (engelsk).

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

  

Gjirokastra

Gjirokastra, som ofte kalles steinbyen, er en av verdens best bevarte osmanske festningsbyer.  Byen, som er på UNESCOs verdensarvliste, ligger langt sør i Albania.

Saranda

Ved denne populære feriebyen langs sørkysten, er det flere flotte  strender og mange koselige strandkafeer lands strandpromenaden Fra byen er det kort vei til den romerske ruinbyen Butrint.

 Kilde: Wikipedia

ALBANIAS  REGIONER

1. Berat
2. Diber
3. Durres
4. Elbasan

5. Fier
6. Gjirokaster
7. Korce
8. Kukes
 

9. Lezhe
10. Shkoder
11. Tirana
12. Vlore

Kilde: Wikipedia

 
 
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google