Hovedsiden       Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Hvilket reisemål passer til hvilken alder?

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Det er fornuftig å tenke på barnas alder når dere velger reisemål. Spesielt viktig er det å tenke på hvis du har små barn, for de utvikler seg raskt og i løpet av ganske kort tid skjer det store forandringer i deres behov.

0-3 måneder:
Det føles ofte usikkert å dra på lange reiser med et så lite barn. Barnet har ennå ikke rukket å få en fast rytme og som foreldre er man ofte ganske trøtt av våkne netter og amming.

3-6 måneder:
Dette er gjerne et ideelt reisetidspunkt. Barnet blir ammet og kan sove uforstyrret i vognen nesten hvor som helst.

6-12 måneder:
Nå har barnet begynt å krype, det putter saker i munnen og har begynt å spise vanlig mat. Dermed er det litt vanskeligere å reise i denne perioden. Som foreldre er det imidlertid nå man begynner å føle seg klar for en reise. 

1-2 åringen:
Et hyggelig reiseselskap. Tusler omkring i sitt eget tempo og liker å være med på det som skjer. Trenger ganske mye søvn og kan sove i vognen på kvelden. Behøver ingen spesiell mat, men kan spise det samme som resten av familien så lenge ikke maten er for sterk.

3-åringen:
Vil gjerne rekke alt, men rekker lite på grunn av alt spring rundt overalt. Oppdagelseslysten fører bl.a. til at klærne blir veldig raskt skitne, og må skiftes opptil flere ganger om dagen.

4-åringen:
Nå kan dere la vognen bli igjen hjemme. En 4-åring orker å gå ganske langt og med en skikkelig hvil midt på dagen, vil han eller hun gjerne være med ut på kvelden.

5-6-åringen:
Trenger ikke å hvile midt på dagen lenger, og vil gjerne være med å gjøre typiske ”voksenting” også. I denne alderen utforsker barnet gjerne omgivelsene på egen hånd, og kan kanskje til og med gå og handle selv i butikken.

7-år og oppover:
Det er mulig å diskutere med barna, og de greier mye mer enn tidligere. Samtidig er det viktig å være forberedt på at de reagerer sterkere på fattigdom og annet de opplever.  

Fritt oversatt og omarbeidet fra David & Ann Keve Isaksson, www.resamedbarn.nu

av Wenche Aale Hægermark

 

 

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN