Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Andorra

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Andorra

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Andorra er et lite fyrstedømme i fjellkjeden Pyreneene, mellom Spania og Frankrike. Landet består nesten bare av fjell og gjennomsnittshøyden er nesten 2000 meter. Det laveste punktet ligger 870 m.o.h. mens den høyeste toppen;
Como Pedrosa troner over 2000 meter høyere (2946 m.o.h.)

 

Alle fjellene har gitt Andorra en storslagen natur, og her finnes fine vintersportssteder; gode og rimelige alternativ enn Alpene (ingen skatter). Så kommer det også mange turister til landet, særlig fra Spania og Frankrike. Andorra får faktisk besøk av så mange som 11 millioner hvert eneste år, og turistnæringen står for 80 prosent av landets inntekter. Den andre viktige næringen er bankvesenet, fordi Andorra er et skatteparadis.

Statusen som skatteparadis gjør dessuten landet til et spennende reisemål for shoppingglade. Det finnes massevis med butikker og shoppingsentre, og hovedstaden Andorra La Vella har det største utvalget.  

Det bor rundt 70.000 mennesker i dette lille landet, som er blant verdens minste. De fleste som bor her er spanjoler, mens andorranerne utgjør ca. 1/3 av befolkningen. Katalansk er det offisielle språk, men det snakkes også spansk og fransk. Den største religionen er den romersk-katolske.

Andorra er ikke med i EU, men har mange ganger de samme fordelene. Landet har ingen egen valuta, men benytter seg av euro (akkurat som nabolandene).

 

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

Granvalira

Granvalira er et stort og familievennlige skiområdet (stedene Pas de la Casa og Soldeu, som er bygd sammen). Her finnes over 20 mil med bakker.

Shoppingstedene

De to store shoppingstedene er hovedstaden Andorra la Vella og Escaldes. De er i stor grad preget av alle tax-free-butikkene som selger mange av de samme varene. 

 Kilde: Wikipedia

ANDORRAS  SYV PRESTEGJELD

1. Andorra la Vella
2. Canillo
3. Encamp
4. Escaldes-Engordany

5. La Massana
6. Ordino
7. Sant Julia de Loria
 

Kilde: Wikipedia

 


© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google