Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Bagasjeforsinkelser tar helt av

Gratis nyhetsbrev med reisetips og tilbud ->

Rekordår for utbetalinger etter bagasjeforsinkelser, i følge Europeiske Reiseforsikring. Pakk smart og riktig for å unngå bagasjetrøbbel.

Nordmenn reiser oftere, lengre og til mer eksotiske steder. Flere flyselskaper, hyppige avganger og stort tilfang av billigbilletter gjør det mulig med flere helgeturer til Barcelona, Paris, Reykjavik, Roma og Praha, i tillegg til de vanlige ferieturene.

2007 er tidenes rekordår også når det gjelder erstatninger for forsinket bagasje. Europeiske Reiseforsikring utbetalte nær 27 millioner kroner i erstatninger mot 19,5 millioner kroner i 2006.

Det er flere gode råd for å redusere skadevirkningene hvis bagasjen din skulle forsvinne. Medisiner, verdisaker, nødvendige toalettsaker og hus- og bilnøkler bør alltid være i håndbagasjen.

- Vi har sett eksempler på at det skaper store problemer for folk når de kommer frem til destinasjon og savner kofferten som inneholder livsviktige medisiner. Andre kommer tilbake til Norge og kommer seg enten ikke inn i bilene eller ikke inn i hjemmene sine fordi bil- og husnøklene ligger i kofferten som ikke har kommet fram, sier ass. informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring og If.

Riktig koffert og merking - Det er viktig å velge riktig koffert, merke den godt og pakke smart. Slik er det mulig å unngå de verste fellene, sier Cathrin Wester Kyrre, fagansvarlig i Europeiske, som har satt opp de beste pakkerådene:

* Velg solid koffert, med lås og kode. Såkalt "magebelte" rundt kofferten kan være med å forhindre at kofferten åpner seg under transporten.

* Kofferten bør ha fast merkeordning. Løse navnelapper kan falle av. Husk også navnelapp inni kofferten.

* Velg alternative farger til sort på koffert eller bag når du skal kjøpe ny. Lag et kjennemerke slik at du kjenner kofferten lett igjen på bagasjebåndet. Da unngås forvekslinger.

* Unngå å legge tyveriutsatte eiendeler - som for eksempel smykker, kamera, mobiltelefon og lignende - i kofferten. Det samme gjelder støtutsatte gjenstander.

* Unngå glassflasker i innsjekket bagasje. Kjøp tollfrie varer ved ankomst eller kjøp plastflasker hvis det er mulig.

* Pass på skikkelig emballering av både golf- og skiutstyr før du ekspederer det som bagasje.

I håndbagasjen


* Medisiner, bilnøkler, husnøkler, nødvendige toalettsaker (husk at flasker ikke må inneholde mer enn 100 ml)

* Skjøre gjenstander, smykker, PC, mobiltelefoner, elektronisk utstyr.

* Husk at hattehyllene ofte blir svært fulle. Tenk på at PC'en lett kan komme i klem eller utsettes for støt når den ligger der. Skal PC med på turen kan den for eksempel plasseres under stolsetet foran deg.

* Familier som reiser med små barn bør pakke mat for et døgn eller to i håndbagasjen.

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem
 

 Google
 
   

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index