Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

- Thailand

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

- Bangkok

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Bangkok

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Selv om Bangkok er en kaotisk, travel storby med mye eksos og nesten seks millioner innbyggere, har den absolutt en hel del å tilby barnefamilier også.

 

De mest populære attraksjonene i Bangkok, som det gullsmykkede Grand Palace og Wat Po-tempelet med det enorme hvilende Buddhaen, Wat Arun; Tempelet for daggry og en båttur til det flytende markedet vil være spennende for barna også – og ikke minst fritt for biler.

 

Bangkok er en temmelig uoversiktlig by, og det finnes ikke noe typisk bysentrum. I stedet har de forskjellige bydelene sine egne sentrale steder og ikke minst sine egne særpreg. Derfor er det smart å ta utgangspunkt i bydelen der dere finner severdighetene dere vil se. Det er flere smarte måter å transportere seg - å gå er ikke en av dem! Elvebåter og den raske BTS (Skytrain) eller metroen er gode alternativ. Noen steder nås imidlertid best med taxi eller tuk-tuk, selv om trafikken er kaotisk. Ved bruk av taxi be sjåføren om å sette på taksameteret - da blir turen langt billigere enn uten!

 

 

Hvis dere er i Bangkok over en helg, og liker markeder, ikke gå glipp av Chatuchak helgemarked. Dette er et av verdens største markeder med over 8000 butikker av alle mulig slag – her selges virkelig alt mulig! All slags mat, husdyr, vakre thailandske håndverksprodukter, kunst, store Buddhastatuer, både levende planter og silkeblomster og møbler av alle mulig slag. På markedet er prisene gjerne mye lavere enn i sentrum, og pruting er heller ikke så vanlig. I Chatuchak ligger også Bangkok Children's Discovring museum, som topper listen over populære familieaktiviteter hos bangkok.com

 

De store – og ikke minst luftkondisjonerte shoppinggalleriene i Sukhumvit Road og Siam Square-området har mange spennende butikker og innendørs lekeplasser. Så dem passer det godt å besøke hvis heten utenfor blir for intens. Det nye Siam Paragon er et kjempestort senter med mye mer enn bare butikker. Her finnes et av Asias største akvarium; Siam Ocean World, der dere blant annet kan se verdens syv undervannsunderverk og se filmer i 4D.Hvor vil dere bo?

I en hektisk varm - og ofte luftfuktig storby som denne er det viktig å velge et med hotell med svømmebasseng. Det vil være gull verdt etter anstrengende, varme dager rundt i byen. Tenk på å velge et hotell enten i nærheten av en Skytrain stasjon eller i nærheten av Chao Phrayaelven.

 

Hva vil dere gjøre?
Bangkok virker som sagt temmelig uoversiktlig, og det beste er derfor å ta utgangspunkt i bydelene der dere finner severdighetene dere vil se. I den gamle bydelen
Rattanakosin ligger de mest populære historiske minnesmerkene, som Grand Palace, Smaragdbuddhaens tempel og Wat Po-tempelet samt flere nasjonale museum. Mens bydelen Pathum Wan byr på mye shopping, f.eks. mange små trendige butikker ved Siam Square og enorme shopping- og underholdingssenter som Siam Paragon. Det flotte huset (nå museum) etter eventyreren Jim Thompson - mannen ble kjent for å ha introdusert silke i vesten og som forsvant sporløst i Cameron Highlands (Malaysia) på slutten av 60-tallet er en riktig oase; fylt med vakre asiatiske antikviteter. Ved siden av museet finnes dessuten en trivelig restaurant og en Thompson-butikk. I Chinatown (Samphanthawong) er det ikke fullt så mye trafikk og heller ikke like hektisk som mange andre steder i Bangkok. Her er det massevis med butikker som selger bl.a. morsomt krimskrams i atskillige forskjellige varianter. I Chatuchak, nord i Bangkok ligger både helgemarkedet og populære Bangkok Children's Discovring museum.

 

Hva og hvor vil dere spise?

Den thailandske maten er meget velsmakende, og mange retter - som suppen Tom kha Gai, er godt kjent utenfor landets grenser. En del mat er for sterk for norske barneganer, men det er bare å gi beskjed om at barna ikke liker sterk mat så ordner de det. En klar barnefavoritt som serveres mange steder er satay (grillspydene som egentlig stammer fra Malaysia). I Bangkok er det mengder av spisesteder og matboder. Ikke minst finnes det gateselgere med rullende kjøkken/Rot khen nesten over alt. Det er imidlertid viktig å sjekke gateselgerens hygiene først. Tenk på at det er andre bakterier i Thailand så det er ikke uvanlig å bli dårlig av maten, eller muligens av bakterier på hendene. En god idé er å bruke antibakteriell håndvask før hvert eneste måltid, Drikk heller aldri vann fra springen og være oppmerksom på hvordan grønnsaker og frukt har blitt skylt og renset.

 

Tripadvisor.com har mange gode tips både for Thailand generelt og Bangkok. De har dessuten laget en egen Bangkok-guide med tips for bl.a. familier fra egne brukere.

Kilde: Wikipedia

 

 

 

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

 

 

 
 Kilde: MapQuest, som har gode zoombare kart

I Bangkok er det intet typisk bysentrum. I stedet er har de forskjellige "bydelene" sine egne sentrale steder og ikke minst, sitt eget særpreg.
 

De mest kjente bydelene er:
1. Banglampoo

2. Bang Rak (Businessdistriktet)
3. Chatuchak

4. Dusit
5.
Samphanthawong (Chinatown)
6. Thonburi

 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet enda flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9