Hovedsiden       Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Barnas egne feriebilder

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Hvis barna ikke har sine egne kameraer eller får låne familiens digitalkamera, er det en god ide å kjøpe engangskameraer til dem. De synes det er skikkelig stas å ta sine egne feriebilder. Det er ingenting å si på entusiasmen, og det er spennende å se hva de velger å ta bilde av.

Det kan imidlertid være fornuftig med litt veiledning. Første gang vi kjøpte vanntette engangskameraer til våre barn endte vi opp med 20 bilder fra den første timen i svømmebassenget.

 Oppmuntre barna til å ta bilder av:

 - Venner de blir kjent med.
Sett av plass i en ferieminnebok, der vennene skriver en hilsen og adressen ved siden av der bildet(ene) skal limes inn. Foreslå at du kan ta bildet slik at dine barna også er med på det.

 - Mat som smaker spesielt godt (eller vondt).
Det kan være like morsomt å titte tilbake på bildet av verdens ekleste kake, som bildet av den beste isen de noen gang har smakt.

- ”Ting” de synes er interessante eller spennende.
Det kan være alt fra fiskene i disken på markedet eller den fine legoutstillingen i lekebutikken.

- Opplevelser, steder og mennesker som betyr noe spesielt for dere,
men ikke nødvendigvis for andre. Det kan jo være restauranten som serverte den fantastiske isen (eller ekle kaken for den sakens skyld), svømmebassenget/stranden der de lærte å svømme eller servitøren som alltid gav dere is etter maten.

- Serverdigheter dere besøker.
Ved slike tilfeller er det interessant å se hva barna velger å ta bilde av. Det kan være noe helt annet enn hva du selv velger.

- Annet det er vil være hyggelig for dem å tenke tilbake på,
f.eks. kattungene som lekte utenfor hotellet.

Tenk på at både du og dine barn alltid skal spørre om lov før dere tar bilder av mennesker. Selv om menneskene verden rundt ser forskjellig på det å bli tatt bilde av, (av vilt fremmede) er det aldri feil å spørre. Tenk på hvordan du selv føler deg. Alle vil uansett sette pris på å bli spurt. En ekstra gest er å spørre den du tar bilder av om han/hun vil ha en kopi av bildet. Be om adressen så kan du sende en kopi når du kommer hjem.

Kjøp postkort hvis du/dere føler at dere ikke får tatt et godt bilde. En tips er å skrive bakpå kortet hva dere gjorde, så og satte ekstra pris på.  

av Wenche Aale Hægermark

Hvis du ønsker flere tips; les også artikkelen Tips til bedre fotografier.

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST