Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Med barna i skibakken

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Foreldre har veldig forskjellig oppfatning av når barn bør få prøve seg i skibakken. Selv var jeg veldig opptatt av at barna mine først skulle ha lært seg å sette pris på å gå på langrenn. Fordi jeg trodde at hvis de begynte med slalom, så ville de foretrekke det.  

Men det viste seg at jeg tok feil. Etter at mine barn fikk prøve seg i skibakkene har de blitt mer entusiastiske i langrennsporet også. Så nå har jeg endret oppfatning, og yngstejente fikk prøve seg i bakken i fjor vinter – i en alder av tre år. Skilærere mener det er ok å prøve seg i bakken i den alderen.

Små barn lærer seg best ved å se på ”læreren”, og deretter prøve og feile selv. La barna øve seg uten staver til de har fått god balanse. Start med å gå rundt på flatmark, og så å gå fiskebein eller sidelengs i oppoverbakke. Start så med en liten bakke, med en lang flate på slutten, slik at skiene stopper av seg selv. Når barnet mestrer dette kan dere begynne å øve på å ploge og deretter plogsvinger.

Ganske mange skisentre har rullebånd for barna, og disse synes det fleste barn er enkle å bruke. Men de fleste har tallerken eller T-krok, og de er ganske vanskelig å bruke i begynnelsen. Derfor kan det være lurt å tørrtrene på heiskjøring; la barnet ta tak i stavene dine, og dra det oppover.

Det er selvfølgelig avhengig av dine egne skiferdigheter, og ikke minst din og barnas tålmodighet! Men det kan være vanskelig å lære sine barn å stå på ski. Så hvis dere har tid og mulighet kan det være lurt å la barna gå på skiskole. Nesten alle skisentre arrangeres skiskole, både i løpet av en helg eller en uke. Der får barna lære seg slalom på en morsom måte.

Det finnes noen gode råd å ta med seg i forkant av skiskolen også:

-          Er det første gang barnet skal prøve seg med slalomski på bena, er det naturlig nok spennende å se hvordan det går. Men det beste er å følge med uten at barnet kan se deg hele tiden. Slik at barnet kan følge med på skilæreren og ikke på deg.

-          Å sørge for å ha god tid, og at barnet har fått i seg et skikkelig måltid i god tid og vært på toalettet før skiskolen starter.

-          Hvis dere har mulighet, så la barna gå i skiskole på formiddagen. Slik at barna ikke er slitne når skiskolen starter. Har dere skiskole på ettermiddagen, bør dere passe på at barna ikke kjører i ett sett på formiddagen slik at de er slitne når skiskolen begynner.

En annen ting det er viktig å ha i tankene er at barna holder seg passe varme. Selvfølgelig må barna kles etter vær og temperatur, men noen nyttige huskeregler kan være gode å ha likevel:

-          Ha alltid ullundertøy/superundertøy nærmest kroppen, aldri bomull. For bomullsstoffet blir fuktig av svette og da begynner man raskt å fryse. Dette gjelder selvsagt også for føttene.

-          Bruk knehøye ullstrømper, slik at det ikke finnes noen glipper der snøen kan komme inn til huden. Ha med ekstra strømper, for å bytte hvis barna blir våte på bena (bruk stillongs fremfor strømpebukser, for ved våte føtter trenger dere bare å bytte strømpene og ikke ta av alle bukser).

-          Barn skal alltid bruke hjelm. Luen/ørevarmerne under bør dekke ørene.

-          Ved normal vintertemperatur kan det være gunstig med to/tre lag klær; først ull-/superundertøy, så fleece-/ullgenser/jakke og til sist vindtett overall (hel eller todelt).

HA EN SUPER DAG I BAKKEN!

av Wenche Aale Hægermark


 © 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8
 Google