Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Båtferie

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Trivelige øyer langs Bohuslänkysten
Langs Bohusläns kyst er det tusenvis av vakre øyer, som viser seg fra sine beste sider på deilige sommerdager. Fra Koster i nord og Hönö i sør er det mengder av ”smultronställe-øyer”. ->

Les også Nyttig informasjon og gode tips for Kosterferie

 
Osloøyene
Det er mange flotte øyer i Oslo fjordbasseng.  Hovedøya, Gressholmen og Langøyene er populære bade- og utfluktsmål. På Bleikøya, Lindøya og Nakholmen er det små hyttesamfunn.

Egne båtturer er en fantastisk måte å nyte naturen rundt seg. Å bruke sjøveien som transportstrekning kan by på mange flotte opplevelser - særlig når solen skinner.
Å legge til ved en øy dere ikke har besøkt tidligere, og så ta med glade og nysgjerrige barn på oppdagelsesferder kan få lykkefølelsen til å boble i enhver av oss.

Likevel; det er gjerne ganske trangt om plassen ombord. Så det er vel verdt å bruke litt tid på planlegging, og å snakke om hvilke forventninger hver og en av dere har til turen. Inkluder barna i planene og lær dere sjøvett før turen. Beregn god tid slik at dere kan stoppe ved fine badeplasser, gå på naturekspedisjoner og besøke spennende severdigheter som for eksempel gamle festninger.

 

En båtvant firebarnsmor har sendt oss gode tips for båtturer med barn:
J Det er fint å ha med en liten lettbåt/jolle. Det gir større fleksibilitet. I fjor  hadde vi med en liten teine til å fange småkrabber i. Det ble en stor hit! Teinen engasjerer barna og er god å ha på lur hvis barna må være i båten.

J Til de aller minste barna er det en god idé å ha med et lite plaskebasseng (som kan være veldig lite) oppå dekk. Mens vi har ligget til land har minstingene badet og plasket i dette bassenget.
J Tenk på å legge til ved plasser der dere kan la barna være i land uten at dere er konstant redde for at de skal falle utfor bratte skrenter, at det går an for barna og løpe/bevege seg noenlunde fritt.
J De beste plassene er der det både finnes litt gress til å løpe eller sparke fotball (husk å ha med ballen i båten), gode muligheter til bade og fiske, f.eks. krabber og noen trær til å klatre i. Når barna kan svømme ta med dykkemaske og snorkel - livet under hav byr på mye spennende.

Og husk: Bruk alltid redningsvest og test dem før båtturen. Hvis dere ikke er så båtvante; ta noen korte prøveturer før dere begir dere ut på en lengre tur.
 

Planlegging av båtferien

Den begrensede plassen ombord på båten gjør det nødvendig for alle å ta hensyn til hverandre. Hvis dere i forkant av båtferien har avklart både hvilke forventninger hver og en av dere har og bestemt hvem som skal gjøre hva, så vil ferien trolig bli hyggeligere. ->

Langs Norges kyst

Den flotte norske kystlinjen er nesten 8500 mil med alle krinkelkroker i fjordene og rundt øyer, holmer og skjær. Her finnes utallige familievennlige idyller og muligheter for fine naturopplevelser. Så enten dere velger dere Oslofjorden, Sørlandskysten, Fjordkysten, Trøndelagskysten eller den nordnorske kysten, så vil båtturen by på massevis med spennende opplevelser. ->

Livet i fjæra

I fjæra, som strekker seg fra strandsonen til tang-og-taresonen, lever det tusener av forskjellige smådyr og mange hundre slags planter. Så dette er et spennende område å utforske, og kan vekke nysgjerrigheten hos både liten og stor. ->

Sjøveien til våre naboland

For mange båtferierende østlendinger er en tur nedover Bohuslänkysten så godt som obligatorisk
- og med god grunn. På øyene er det bl.a. fine naturstier og koselige spisesteder, og fastlandet har spennende attraksjoner som dyrepark og vitenskapssenter. Danske Skagen får også besøk av mange norske båteiere som nyter av strendene, byene og de kjente maleriene. Nabolandene byr naturligvis på mange flere kystperler, både ved Nordsjøen, Kattegat, Den baltiske sjøen,  Østersjøen og kanalene som går gjennom landene. 
Les mer om disse fire, flotte og familievennlige øyene i Østersjøen:
Bornholm, Gotland, Öland og Åland.

Aktuelle reportasjer:

- Trivelige øyer langs Bohuslänkysten

- Nyttig informasjon og gode tips for Kosterferie

- Familievennlig tips for Skagen og Toppen av Danmark

Båtferie i Middelhavet

Særlig i den østlige delen av Middelhavet; ved Hellas og de greske øyene, Kroatia og Tyrkia er det mange som leier ut komfortable seilbåter (med eller uten mannskap) for en uke eller enda lenger. Om sommeren er dere nesten garantert fint vær - og sommersesongen er en god del lenger enn i Norge. Selvfølgelig er det også her massevis med flotte steder og velutstyrte havner med familievennlige aktiviteter.

Ute på verdenshavene

Det er naturligvis mange andre spennende reisemål som er ypperlig for båtferier.  Det gjelder bl.a. Karibia, landene i Sørøst-Asia med Thailand i spissen, Stillehavsøyene. Alle stedene er det mulig å leie båt for kortere eller lengre perioder. Noen familier velger også å legge ut på jordomseiling, og jorden-rundt-erfaringer skal dere få lese mer om.

Nyttige båtferietips for barnefamilier

I tillegg til god planlegging, pass godt på huden i solen og sørg for at dere kan og følger sjøvettreglene

God og enkel mat er supert på båtferie, her er to gode oppskrifter fra Båtmat ->.

Selv om det ikke er så hyggelige å tenke på, kan det være lurt med noen gode
råd og medisiner mot sjøsyke ->.

Vi har samlet flere nyttige tips og gode råd.

Aktuelle boktips og -anmeldelser

Båtmat - på to bluss i ferien

 

Reportasjer og reisebrev fra båtferier

- Osloøyene
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE