Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

- Hordaland

 

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

- Bergen

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Bergen

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

 

Kilde: Wikipedia

 

Bergen er Norges nest største by med nesten 250.000 innbyggere. Byen ligger ved en av de travleste cruisehavnene i Europa og mellom de syv fjell.
Hvert år en søndag i mai arrangerer Bergen turlag
7-fjellsturen. Bergen er nesten 1000 år gammel og var en av hanseatenes viktigste byer. Og; Bryggen fra denne tiden, er
med på Unescos verdensarvliste.

Bergen er en koselig by med Akvariet, Fløibanen, Fisketorget og mange fine gamle hus. Lengst ut på Bryggen ligger noen ekstra spennende hus; Bergenhus Festning fra Middelalderen, med blant annet fangehull. Byen har også flere fine parker, som f.eks. Nordnesparken der Akvariet ligger, Byparken med musikkpaviljongen og Kunstindustrimuseet og Muséhagen ved Bergen Museum.

I Bergen er det nesten alltid mange kulturaktiviteter på gang, og flere av dem passer godt for barn og unge også. Den Nationale Scene, Festspillene i Bergen
og selvfølgelig Barnas hus og Ungdomshuset 1880 er blant dem som har egne forestillinger for unge. I år er Festspillenes barnedag den 24. mai. Det er også mange museum som har familievennlige aktiviteter og utstillinger.

Fjellene er naturlig nok viktige for "Byen mellom de syv fjell". Fjellene omkranser bykjernen og er et fint turområde som byr på flotte naturopplevelser. Det sammen gjør kysten og fjordene, og fra nettstedet til Bergen og Omland Friluftsråd kan du laste ned flere informative brosjyrer.

Hvor vil dere bo?
Bergen har flust med overnattingsmuligheter. Her finnes bl.a. hotell i forskjellige prisklasser, utleieleiligheter, hytter, gårder og campingplasser. 

Hva vil dere gjøre?
Bergen har flere spennende og interessante aktiviteter for barnefamilier. Mest kjent er Fløybanen, Bergenhus Festning og Akvariet.

Hva og hvor vil dere spise?
Utvalget av spise steder er nesten ubegrenset, og det finnes mange barnevennlige alternativer. 

 


                                     
                          
 

  

 

 

  

Det norske Arboret

Arboret og Botanisk hage tilhører Bergen Museum. Her finnes bl.a. fine turstier i  flott blomsterprakt og fine badeplasser.

Hanseatisk Museum

I et av de eldste og best bevarte husene i Bergen ligger museet som viser hvordan hanseatene levde i Bergen for flere hundre år siden.

Bergenhus Festning

Dette festningsområdet fra Middelalderen ble kalt Holmen og var et viktig kongesentrum. Her finnes bl.a. Rosenkrantztårnet og Håkonshallen.

Kilde: Bergen Kommune, for interaktivt kart; klikk her ->

BYDELENE

1. Arna
2. Bergenhus
3. Fana
4. Fyllingsdalen
5. Laksevåg
6. Ytrebygda
7. Årstad
8. Åsane

Reportasjer og reisebrev fra Bergen

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN