Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Gode tips til bil- og bussturer med barn

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

En lang bilreise med barn er ofte en stor utfordring. Spesielt med småbarn som ennå ikke har forstått dette med at de faktisk er nødt til å reise x antall timer før de kommer frem til det morsomme. Det viktigste er at du selv er opplagt, slik at du har overskudd, og tåler en hel del før irritasjonen tar overhånd. Heldigvis finnes det gode stalltips til hvordan dere kan gjøre bilturen til en relativt hyggelig opplevelse. 

 

1. Ha med noen poser i tilfelle bilsyke.


2
. Tenk på at mye sukker fører gjerne til både kvalme og urolige barn. Så det lønner seg å holde sukkerinntaket nede. Ha med frukt eller snacks og kjeks (uten for mye sukker). Hvis barna får godteri, så er det lurt å tenke på at det ikke skal klisse ned bilen, som f.eks. sjokolade.

 

3. Sørg for at barna får mat og drikke før de blir veldig sultne eller tørste. Humøret har jo en kjent tendens til å falle atskillige hakk, når tørsten og hungeren gjør seg gjeldende. Ha derfor med et eget ”lager” med f.eks. vannflasker, små juicekartonger, frukt, riskaker, boller, rosiner og noen pastillesker. Unngå som sagt for mye søtsaker. En god idé er å gi barna hver sin drikkeflaske med vann eller juice. Da er det enklere å følge med seg hvor mye hvert enkelt barn drikker.

4. En kjøler som kan kobles til sigarrettenneren holder frukt, mat og drikke frisk og passe kaldt.

5. Ta pause minst annenhver time.

6. Tenk på at barnestolene ofte blir ganske varme, så pass på at barna ikke har for mye klær på seg.

7. Ha plaster, våtservietter o.l. lett tilgjengelig, f.eks. i handskerommet.

8. La barna (hvis de er store nok) pakke sin egen ryggsekk med ting de gjerne vil ha med og som de vil ha glede av på turer. Følgende er gode ”underholdere”: lydbøker, favorittmusikk, -bøker, gameboy, portabel dvd-spiller eller lignende,.

9. Lag egne kart før avreise, der dere har klistret inn slike ting som dere vet interesserer barna.

10. Spørreleker er alltid populært blant litt større barn, det samme gjelder leker/konkurranser som f.eks:
- 20 spørsmål
- Bokstavleker som: Mitt skip er lastet med og liknende leker som at en sier f.eks. et navn som starter på A, f.eks. Amalie, og så skal nestemann se et navn som begynner på den bokstaven det forrige navnet sluttet på, f.eks. Emma osv.  
- Tellekonkurranser som at hver og en velger en farge, og den fargen dere først ser x antall biler av vinner. Langs veien er det helt sikkert mye annet dere også kan telle. Eller bilbingo; gjør i stand brett der du tegner eller limer inn saker som det er vanlig å se på en bilreise. Hvem blir først klar med sitt brett.
- Lage en historie/et eventyr sammen, der en begynner også fortsetter neste mann osv. Du kan f.eks. skrive noen små lapper med noen linjer som er starten på en fortelling. Dere enten dikte historiene sammen eller få en lapp hver og dikte hver deres.
- Gjette avstander: hvor langt er det til fjellet der borte? Mål avstanden med km-måleren på bilen (ikke så lett på busstur).

11. Belønn tålmodighet og god oppførsel!

12. Hvis dere planlegger å lage en ferieminnebok, engasjer barna i arbeidet med å finne ting eventuelt bilder som passer inn i boken, som f.eks. billetter, kort-menyer (spør først), blomster.

GOD TUR!
 

 

 

Verdt å tenke på - noen andre praktiske tips

 Gode Europa-biltips

Her har vi samlet en hel del nyttige råd det er verdt å få med seg før Europaturen.

Trygg bilferie

Bruk sunn fornuftig på bilturen

La ikke reisesyke ødelegge reisen
Råd og medisiner mot reisesyke

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google