Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Boligbytte

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Gjensidig tillit er grunnlaget for boligbytte, og det er mer enn bare gratis feriebolig som gjør boligbytte populært. Ved å bytte med en annen barnefamilie finnes allerede slike ting barneutstyr og leker. Dessuten kan dere bo et nabolag med andre barn og blir bedre kjent med kulturen og livsstilen på reisemålet.

 

Nyttige tips ved boligbytte


1. Vær ute i god tid, spesielt ved sommerferiebytte.

2. Jo mer fleksible dere er og jo flere land som er interessante for dere, desto lettere er det å finne en bolig som passer dere godt.

3. Det er flere ledige boliger i juli enn i august, p.g.a. senere ferie i Sør-Europa.

4. Forsøk å få god kontakt med de boligeierne du synes har interessante boliger,  spør om familieforhold (f.eks. antall og alder på barn) og interesser o.l. Bruk både e-post og telefon. Det er gjerne slik at jo mer dere har til felles, desto mer vellykket blir byttet. 

5. Bestem på forhånd hva som skal inngå i bytteforholdet. Les nøye gjennom annonsen, og ta med alle de tingene fra annonsen som dere mener er viktige.
Det er f.eks. blitt stadig vanligere at boligbyttere også byttelåner biler. På nettsidene til boligbytteformidlerne finnes det gjerne standardkontrakter, både for bolig og bil. Normalt gjelder boligforsikringen også ved utlån av bolig, men sjekk for sikkerhets skyld. Husk bilforsikringen; hva gjelder hvis dere låner ut bilen?  

6. Lag en informasjonsperm om huset, hvor gjestene kan finne nødvendig ting, bruksanvisninger for husholdningsmaskiner, - utstyr og lignende, aktuelle telefonnummer, kontaktperson. Det er ekstra hyggelig å finne informasjon om nærmiljø og attraksjonene.

7. Ta bort ting du er spesielt redd for.
 

Aktuelle boligbytteorganisasjoner

Aktuelle boligbytteorganisasjoner:

Ferieklubben Norsk BoligBytte er en del av HomeLink Internasjonal som er verdens største boligbytteorganisasjon. De har rundt 15000 medlemmer spredt over 65 forskjellige land. Et vanlig medlemskap med internettoppføring og  katalogoppføring med to bilder koster kr. 990,- per år. Dersom dere nøyer dere med internettoppføring er årsavgiften kr. 720,-

Intervac Norge er med i Intervac (International Home-exchange Holiday Service),  den eldste boligbytteorganisasjon. De har mer enn 11000 medlemmer i mer enn 50 land. Internettmedlemskap koster kr. 695,- per år (inkl. ett bilde), mens det koster kr. 200,- ekstra å være med i katalogen.

HomeExchange har ingen norske sider, og mesteparten av de over 15000 boligene ligger i USA. Men det finnes ganske mange boliger i Europa også. Et års medlemskap koster USD 59,95 (kun internett) og dersom dere ikke finner noen å bytte med det første året, er medlemskapet gratis i år 2.

Green Theme International er den minste av boligbytteorganisasjonene og har ingen norske sider. Årsavgiften for en internettannonse er 21 £.
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index