Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Bulgaria

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Bulgaria

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Republikken Bulgaria ligger i Sørøst-Europa, nordøst på Balkanhalvøya - med Svartehavet og dets fine strender og feriebyer i øst. Nord for Bulgaria ligger Romania, grensen til Hellas er i sør, Tyrkia i sørøst, Serbia i vest og Makedonia i sørvest.

Selv om Bulgaria er et ganske lite land (litt større enn Island), er det store variasjoner i landskapet. Her ligger Balkans høyeste fjell; Musala (2.925 m.o.h.) i Rilafjellene (Rila Nasjonalpark) omtrent ti mil fra hovedstaden Sofia.  

Bulgaria er et rimelige ferieland, og har i løpet av de siste årene blitt et stadig mer populært reisemål - spesielt strendene ved Svartehavet og hovedstaden Sofia. Så mange som ni av Bulgarias natur- eller kulturhistoriske minner er med på Unescos verdensarvliste. Blant dem er både ruinene etter en oldtidsby, kloster og naturreservat.

 

De aller fleste av landets rundt 7,4 millioner innbyggere er bulgarere, mens tyrkere og romere (sigøynere) er de største minoritetsgruppene. De fleste er ortodokse kristne og bruker det kyrilliske alfabetet (som i Russland). Når det gjelder det kroppsspråket kan det være verdt å vite at bulgarere rister på hodet når de mener Ja og nikker når de mener Nei.

Bulgaria ble med i Nato i 2004 og i EU i januar 2007, men er fortsatt et fattig land. Mange bulgarere søker seg derfor jobb i andre rikere EU-land.


 

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

 

Nessebar

Nessebar er en koselig kystby som er populær blant feriegjester. Ruinene etter den oldtidsbyen, ligger på en halvøy og er med på Unesco verdensarvliste. 

Balkanfjellene

Balkanfjellene starter i Serbia og går på tvers gjennom hele midten av Bulgaria. Fjellområdene byr på mange fine fotturer, som passer for hele familien.

 Kilde: Wikipedia

BULGARIAS 28 REGIONER

1. Blagojevgrad
2. Burgas
3. Dobritj
4. Gabrovo
5. Haskovo
6. Jambol
7. Kardzjali

8. Kjustendil
9. Lovetj
10. Montana
11. Pazardzjik
12. Pernik
13. Pleven
14. Plovdiv

15. Razgrad
16. Ruse
17. Sjumen
18. Silistra
19. Sliven
20.Smoljan
21. Sofia Stad

22. Sofia
23. Stara Zagora
24. Targovisjte
25. Varna
26. Veliko Tarnovo
27. Vidin
28. Vratsa

Kilde: Wikipedia

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google