Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Ting barn liker å gjøre på byferie

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Den sikreste måte å få en vellykket byferie med familien er å planlegge litt før dere reiser.

 

Ta frem relevant informasjon både om byen og steder dere har lyst til å besøke, og bruk litt tid på å finne ut hvilke interessante aktiviteter som er på gang når dere skal besøke byen (sjekk turistkontoret på nettet).

Det finnes en del ting som nesten alle barn liker - og som kan gjøre storbyferien til en flott tur for hele familien.

 

Museum, slott og ruiner

- Mange museer jobber aktivt med å tiltrekke seg barn og unge. Noen har egne forelesninger/visningsrunder for barn eller avdelinger som er beregnet på de unge. Og; selv om museet, slottet eller ruinen ikke er spesielt tilrettelagt for barn blir besøket ofte vellykket hvis du er litt pålest selv og kan fortelle fengende  historier om det dere ser.

- Museer har ofte omfattende samlinger, og det kan lett bli for mye for noen og enhver. Velg derfor ut de noen områder og fokuser på disse, fremfor å forsøke å komme gjennom alt. Hvis barna blir veldig interessert i noe, så la de bruke den tiden de trenger. Selv om du blir utålmodig og gjerne vil videre, så styr unna lysten. Engasjer deg i stedet i det som har fanget barnas interesse. 
 


 

Kjente steder
Det er morsomt å besøke kjente steder som dere har sett på filmer eller lest om i bøker. Ta med barna til de såkalte turistfellene, fortell historier og gjør det som forventes. Når dere kommer hjem er det kanskje akkurat dette barna husker best og snakker mest om fra ferien.


Spesielle spisesteder
-
Mange storbyer har morsomme temarestauranter som satser spesielt på barnefamilier. Det er en god idé å spise en ganske sen lunsj, og gjøre den til hovedmålet. Når middagstiden nærmer seg er de unge håpefulle gjerne slitne.
- Før dere går tilbake til hotellrommet på ettermiddag kan det være gøy å stikke innom en stilig bar. Der kan barna sitte på høye barkrakker ved bardisken og drikke brus eller juice av stilige glass med rørepinner og alt.
 


Utsiktsplasser og tårn

Mange barn - og voksne (dog ikke de med høydeskrekk) synes det er fascinerende med høyder. Fra utsiktsplasser og tårn er det lettere å få oversikt over byen. Personlig synes jeg dette er de beste stedene å stå når jeg forteller spennende historier om byen. Da peker jeg ut områdene historien handler om og barna kan lettere se for seg hvordan det hele gikk til.

 

Markedshaller
Det er ganske utrolig å se hvor fascinert barna blir av f.eks. store fiskedisker med hele fisker på rekker og rad. I markedshaller finnes det noe fristende for alle og enhver. Spisesteder her er gjerne fulle av liv og ofte et morsomt sted å smake på noen av byens spesialiteter.

 

Tekst og foto: Wenche Aale Hægermark

 


Tilbake til Byferie - hovedsiden - >.
 

 
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google