Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Estland

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Estland

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

En rundreise i Estland vil føre deg til flotte middelalderbyer, store, dype skoger, der det jaktes på både bjørn og villsvin, krystallklare innsjøer, et turvennlig  myrlandskap og flere øyer som kan friste med fortreffelige spamuligheter.

 

Kilde: Wikipedia

 Republikken Estland ligger ved Østersjøen i Nordøst-Europa. I tillegg til fastlandet som grenser til Latvia i sør og Russland i øst, tilhører de to store øyene; Saaremaa og Hiiumaa også Estland.

Til Estland hører også veldig mange mindre øyer. Landet er omtrent like stort som Danmark, og nesten like flatt. Det høyeste punktet; Suur Munamägi, ligger bare 318 m.o.h. Likevel er landskapet variert. Langs kysten i nord stuper kalksteinsklippene rett ned i havet, mange steder er de over 50 meter høye. Sørkysten er mindre dramatisk og det er kortere avstand mellom strendene. Omtrent halvparten av Estland er dekket av skog, dessuten er det mange innsjøer og mye våtmark.

Det bor rundt 1,3 millioner mennesker i landet og nesten 1/3 av disse bor i hovedstaden Tallinn - Nord-Europas eldste hovedstad og gamlebyen med sine hansahus er med på
Unescos verdensarvliste.

De fleste av landets innbyggere er estere og estisk er det offisielle språket. Det bor også mange russere her (rundt 25 prosent av befolkningen) og de snakker russisk.

Estland er medlem av EU og Nato (begge siden 2004). For en norsk krone får du nesten to estiske koruna. Selv om landets økonomi er langt svakere enn den norske, har den vokst betydelig de seneste årene. Blant annet fordi mange skandinaviske bedrifter har flyttet sin produksjon hit. Det gjelder f.eks. tekstil, møbel og grafisk industri.


 

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

Pärnu

Pärnu er Estlands mest populære kur- og badeby. Om sommeren flytter faktisk hele stats- administrasjonen hit. Så byen er dermed landets sommerhovedstad.

Kaali

Kaali-kraterne er ni Meteorittkrater, som  ligger på øya Saaremaa. Det største krateret er 110 meter i diameter og rommer en liten innsjø.

 Kilde: Wikipedia

ESTLANDS FYLKER

1. Harju
2. Hiiu
3. Ida-Viru
4. Järva
5. Jögeva

6. Lääna
7. Lääna-Viru
8. Pärnu
9. Põlva
10. Rapla

11. Saare
12. Tartu
13. Valga
14. Viljandi
15. Võru

Reportasjer og reisebrev fra Estland

- En rundreise i Estland

- Opplev Middelalderen i Gamlebyen i Tallinn

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google