Hovedsiden       Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Planlegging av ferien

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Det er gjerne slik at jo mer dere lærer dere om reisemålet på forhånd, desto mer interessant og spennende blir ferien – så vel for dine barn som for deg selv. Bøker og internett er ofte de lettest tilgjengelige kildene til informasjon om feriestedet.

 

Velg ut aktiviteter ut fra hele familiens interesser. Hvis interessene spriker alt for mye, så kanskje det er best å dele på dere i kortere perioder. Tenk på at: Heldagsutflukter der mye av turen er ombord på en sightseeingbuss ikke passer for rastløse barn, og selv om snorkelbåtturer kan høres fantastiske ut, er det intet dere vil se tilbake på glede hvis noen av dere lett blir sjøsyke.

La barna være med å planlegge ferien. Både gjennom å lære litt om reisemålet på forhånd, og ved at dere sammen blir enige om steder dere synes det virker spennende, gøy og/eller interessant å besøke.

Her er noen tips til hva du kan gjøre for å få barna til å føle seg delaktige:

 
1.
Lær barna noen ord og uttrykk på aktuelle språk.
Barn liker å kunne bestille f.eks. is og si ”takk” selv.

2.
 Se om det finnes noen bøker som passer for barn og handler om aktuelle reisemål.
Eksempelvis: Skal dere til Egypt finnes det mange bøker om livet og byggverk fra det gamle Egypt. Skal dere på innom flere steder, f.eks. på cruise, prøv å finne noen bøker som omtaler flere av stedene dere skal innom.
Forlaget Happy Learning som utgir reisebøker for barne- og barnefamilier har foreløpig utgitt bøker om Tenerife, Gran Canaria, KretaMallorca og Menorca og Tyrkia.

3. De fleste barn er glade i dyr. Finn ut hvilke dyr som finnes på stedene dere skal besøke.
Dette er et godt utgangspunkt for å lære mer om disse dyrene.


4. Skap engasjement om reisemålene.
Forsøk å finne spennende historier, kjente personer eller legender som er knyttet til stedene dere skal besøke (noen slike er ofte med i reisebøker).

5. Undersøk om det finnes noen spill hvor deres reisemål er med.
Dette er en fin måte for hele familien å lære om reisemålene sammen (I bøkene ”Bli med oss til ....” er det alltid et aktuelt spill lengst bak.)

 

Den praktiske planlegging nær avreise er også spennende for barna. La dem være med å tenke gjennom hvilke klær og saker de trenger/vil ha med seg. La dem også (kanskje med litt veiledningen) pakke sin egen lille ryggsekk, med saker de liker å holde på med. Sekken bærer de selv som sin egen håndbagasje (men ikke glem de nye håndbagasjereglene).


av Wenche Aale Hægermark

 

 

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index