Hovedsiden       Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Store variasjoner i flypriser

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Store variasjoner i flypriser
Tester gjennomført på FINN reise viser at flyprisene kan endre seg mye fra dag til dag, og flere ganger i løpet av én og samme dag. 

Flyprisene til åtte populære storbyer i Europa ble testet på FINN tre ganger om dagen i to tredagers-perioder, tre ganger om dagen; morgen, ettermiddag og kveld. Vi har søkt på to perioder; en utvidet langhelg i juni og juli. Målet er å undersøke hvor mye prisene kan svinge, ikke hvilket nettsted som har de billigste prisene til enhver tid.

På det meste endret prisene til Praha seg med 51 prosent i løpet av noen timer. Til Barcelona og Paris svingte prisene på det meste med henholdsvis 34 prosent og 27 prosent samme dag. Til Roma var prisforskjellen 14 prosent samme dag, og til Budapest var forskjellen16 prosent fra én dag til en annen. Amsterdam, London og København hadde liten eller ingen prisendring.

Prisene styres blant annet av etterspørsel. – Hvis det er snakk om populære byer eller reisetidspunkter, skrus prisene ofte opp. Med noen flyselskaper blir det dyrere jo nærmere avreise du kommer, men selskapene har forskjellige prisstrategier, sier Aleksander Rosinski, direktør i FINN reise i en pressemelding.

Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), påpeker at det motsatte også kan være tilfelle. 

– Noen ganger kan prisene falle jo nærmere avreise man kommer. Hvis flyselskapene har ledige plasser, hender det at prisene dumpes, slik at de faktisk får solgt billettene, sier han, og understreker at konkurransen mellom flyselskapene i høy grad er med på å påvirke flyprisene.

– Det er stor konkurranse mellom selskapene. I ”gamle dager” var prisene regulert av myndighetene, men nå er det selskapene selv som bestemmer, avslutter Forsdahl.

For hvermansen er det kanskje ikke så lett å vite hva man skal gjøre; slå til på de første og beste billettene eller vente?

– Det er ikke noe fasitsvar på dette. Dette blir som gambling, noen ganger er det smart å ha is i magen, andre ganger går man da glipp av veldig gode tilbud. Men generelt lønner det seg å sammenligne priser, og ikke minst undersøke hva man får for den aktuelle prisen. Det er ikke alltid du får mest verdi for pengene med den billigste billetten. Legger du på et par hundrelapper, får du kanskje en langt raskere flyreise. Ellers er det smart å være fleksibel i forhold til avreisedatoene. Det er gjerne dyrest når alle andre også vil ut og reise, sier Rosinski. – Ser du en god pris på søndag, er det ingen grunn til å vente til mandag med å bestille. Endringer skjer fort, men hva som er en god pris er opp til den enkelte å avgjøre, legger han til.

I motsetning til pakkereiser, er flyprisene til de fleste storbyene i testen billigere i juli enn i juni. Dette gjelder Roma, Amsterdam, Praha, Barcelona og Budapest.

Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian, sier det har sammenheng med at noen av stedene ikke er typiske sommerreisemål, slik at prisene ikke påvirkes like mye av at det er høysesong.

– Mange storbyer er mest populære om våren, forsommeren og høsten, blant annet på grunn av varmen. I juli er det flere som heller vil på sol- og badeferie. Derfor er mange av storbyene hos oss billigere i juli enn i juni, sier Skjeldam.

Unntaket er Barcelona, som er et attraktivt reisemål også i juli.

– Det hender flyselskapene har kampanjer som påvirker prisene i positiv forstand, sier Skjeldam.

 


 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14