Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Gode råd til flyreiser med barn

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

En lang flyreise med barn er ofte en stor utfordring. Så det viktigste er at du selv er opplagt, slik at du har overskudd til å underholde barna, og tåler en hel del før irritasjonen tar overhånd.

Det er en del saker som kan bidra til å gjøre flyturen enklere. Se til at barnas sekker (som de selv pakker og bærer), også inneholder ting som passer på flyreisen. Hvilke ting det passer å ha med i sekken er selvfølgelig avhengig av barnas alder og interesser. Noen tips er likevel på sin plass. Tenk på at tingene bør kunne underholde en god stund, samtidig som de ikke tar for mye plass eller er tunge.


Forslag til hva barnesekken kan inneholde:

- Selvsagt må den eventuelle favorittdukken/-bamsen eller liknende få være med. Denne gir foruten underholdning også trygghet.
- Bøker (for mindre barn peke- og billedbøker), bl.a. aktivitets-/fargeleggingsbøker, tegneserier. Bøkene i Bli med oss til ... serien skriver både om reisemålet, samt inneholder aktiviteter og spill.
- Tegnesaker (i passende format). Bruk fargeblyanter så slipper du uønskede flekker.
- Små leker som plastdyr, playmobil, lego/duplo, små dukker og biler.
- MP3-spiller/Discman/Walkman for både musikk og lydbøker.
- Gameboy/Nintendo DS eller liknende. 

I tillegg er det lurt å ha med små overraskelser – gjerne pakket inn i mange esker utenpå hverandre (avhengig av barnas alder), litt godteri og kjeks er også populært, bland det gjerne med rosiner og frukt, samt ekstra drikke (se egen artikkel om nye bagasjeregler). Tenk på at for mye søtsaker kan føre til at barna blir kvalme og uvel.

Når vår familie skal ut på lengre turer lager jeg egne ”reisepakker” til barna. Når vi er kommet opp i luften og ”Fasten seatbelt”-skiltet er slukket får de åpne hver sin reisepakke. Pakkenes innhold varierer og det finnes flere småpakker inne i selve pakken.

Noen saker er imidlertid alltid med:

- En egen ferieminnebok
En notatbok der barna kan tegne og fortelle, samle og klistre inn flybilletter, fotografier, bilder fra brosjyrer, inngangbilletter m.m. Tenk på at en slik egen feriebok blir et godt minne også etter turen. Derfor er det lurt at boken har god kvalitet.

-     - Engangskamera
Mine barn har ikke egne kamera. Derfor får de hvert sitt engangskamera slik at de kan ta egne bilder til sine feriebøker/album. Etter hvert som mine barn har lært seg å bruke vårt digitale kamera, er imidlertid ikke interessen rundt disse engangskameraene så stor, så jeg vurdere å kutte ut å gi dem slike. Oppmuntre barna til å ta bilder av f.eks. nye venner som de treffer. Les mer under Barnas egne feriebilder.

-     - Tegne – og formingsaker
Jeg pleier å pakke inn gråblyanter, fargeblyanter, blyantspisser, viskelær og lim. (Saksen har jeg i kofferten, for ikke å bli stoppet i sikkerhetskontrollen.)  Alle disse sakene brukes til ferieboken. Dessuten pakker jeg inn små aktivitets-/fargeleggingsbøker og blanke ark i forskjellige farger.

-     - En liten ekstra overraskelse
Det kan være en bok (gjerne med tilknytning til reisemålet), en liten leke som jeg vet at de ønsker seg eller en lydbok.

Andre ting å tenke på
Et annet tips er å ha med en liten bag/pose med små lapper der du har skrevet noen linjer. Disse skal være starten på en fortelling. La alle som vil trekke en lapp og fortelle sin egen historie.

Sørg for at barna får mat og drikke før de blir veldig sultne eller tørste. Humøret har jo en kjent tendens til å falle atskillige hakk, når tørsten og hungeren gjør seg gjeldende. Ha derfor med et eget ”lager” med f.eks. små vannflasker og juicekartonger (se bagasjereglene), frukt, riskaker, boller, rosiner og noen pastillesker. Unngå som sagt for mye søtsaker.

Tenk på at kan oppstå forsinkelser eller andre problemer. Iblant kan det ta lang til å få bagasjen og komme seg gjennom passkontroll og tollen. På dette tidspunktet er ofte barna virkelig trøtte og utålmodige. Pass derfor på at du har spart drikke og noe å bite i til dette øyeblikket. Det er sjelden noe å få kjøpt i området mellom passkontroll og bagasjeutleveringen. Når vår familie er ute og reiser pleier jeg alltid å spare noen små vannflaske og en pakke med riskaker til dette tidspunktet. Min erfaring er at de fleste barn (og voksne) liker riskaker, de er dessuten ganske sunde (uten sukker) og smaker godt uten tilbehør.
 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9