Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Fornøyelses- og familieparker i Norge

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Mellom Kristiansand Dyrepark i sør til Tromsø Familiepark i nord er det ganske mange familie- og fornøyelsesparker spredt rundt i landet vårt. Flest besøk får de store fornøyelsesparkene, som hvert år presenterer nye attraksjoner. Mens de mindre parkene er rimeligere, mer intime og ikke like fulle av folk. Mange mindre parker har barnevennlige gjennomgangstemaer som fenger, som f.eks. Langedrag Naturpark.

I tillegg til parkene finnes det mange innendørs lekeland. Disse er ikke med i denne oversikten.

Akershus
Tusenfryd; Osloområdets fornøyelsespark har attraksjoner for alle.
Det mangler ikke på fornøyelser, verken for 2-3 åringen eller for ungdommene. Det interaktive kartet på Tusenfryds nettsider forteller mer om de forskjellige attraksjonene: Ved å klikke på de enkelte aktivitetene får du frem både bilde og kortfattet informasjon. Hver lørdag i sommerferien vil det være konsertarrangementer med norske toppartister på Amfiscenen. Klikk på aktuelle linker for info om åpningstider og priser.

 

Hedmark
Snilsberg Familiepark ligger i Ringsaker med utsikt over Mjøsa. Her finnes hundrevis av norske og utenlandske dyr (slike som lamaer, struts, mohairgeiter, villsau, ponnier, villsvin, minigriser og kaniner), en natursti med mange morsomme aktiviteter og lekeplass, fiskevann og en putballbane, som er en kombinasjon av golf og fotball.


Oppland

Hunderfossen Familiepark har gjenskapt Ivo Caprinos eventyrfigurer og byr på både eventyrslott og over 50 spennende attraksjoner. Hunderfossens nyhet av året er en vannhinderbane, som de sier er den første i sitt slag i Norge. I år ferier parken 25 års jubileum, og de har satset på flere nye attraksjoner, som Trollfallet og Radiobiler som ser ut som ordentlige biler. Her finnes bl.a. Norges eneste 4D-film og energisenter innendørs. Utendørs er det massevis med aktiviteter, både for de minste og mer fartsfylte varianter som rafting og eventyrskipet. Klikk på aktuell link for info om åpningstider og priser.

Lilleputthammer ligger i Øyer og er en miniatyrmodell av Storgata i Lillehammer slik den så ut i 1930-årene (bygd i målestokk 1:4). Inne i husene kan barna male, tegne, bygge eller gå på kino. Mellom de små trehusene er det ulike aktiviteter for barna. Her kan de bl.a. kjøre med tog, el-biler og den lille pariserhjulet. Hele sommeren er det mange arrangement i Barnas Bokby der bøker og historier kommer til live, Ola Hoppefrosk, Mini berg- og dalbane, klatretårn med hinderløype og bumpebåter. Klikk på aktuelle linker for info om åpningstider og priser.

 

Buskerud
Langedrag Naturpark er en fjellgård som ligger rundt 1000 meter over havet, tre mil fra Nesbyen. På gårdstunet kan dere hilse på og kose med forskjellige slags husdyr (særlig gamle husdyrraser), mens dere i naturparken kan se ville dyr som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, reinsdyr og elg på nært hold. Naturparken har dessuten fiskevann der dere kan prøve fiskelykken og eget ysteri som selger egen brun- og hvitost. De arrangerer også forskjellige aktiviteter, som rideturer og dyrepasser for en dag. Klikk på aktuell link for info om åpningstider og priser.

Vassfaret Bjørnepark ligger i Flå i Hallingdal. Bjørnene er naturlig nok de dyrene de fleste kommer for å se. Andre dyr i parken er elg, rådyr, pinnsvin og husdyrene (bl.a. geitekillinger og kaniner) som holder til rundt Vassfartunet. Flere av disse kan dere kose med. 7. juli feirer parken 10 års jubileum med stor fest!

Vestfold
Foldvik Familiepark
ligger ved Foldvik Gartneri, 3,5 km fra Stavern. Her kan dere oppleve mange forskjellige dyr og aktiviteter. Dere kan klappe og kose med flere av husdyrene. I fødestua treffer dere både kaninunger, kattunger, nyklekte kyllinger og fisker. Fugler er det også mange av i parken, vakrest er kanskje påfuglene med sine flotte fjær. Det er atskillige aktiviteter å velge mellom f.eks. riding, miniatyrgolf, en stor hoppepute og hopping i høyet. Klikk på aktuelle linker for info om åpningstider og priser.

Telemark
Bø Sommerland ligger i Bø Kommune i Telemark og er mest kjent for sitt vannvittige morsomme vannaktiviteter for barn i alle aldre. Sommerlandet har også andre aktiviteter, som et stort lekeland, Las Bøgas med tivoli for barn og underholding både for store og små.

Vest-Agder
Kristiansand Dyrepark utenfor Kristiansand er Norges mest populære familieattraksjon og både dyre- og fornøyelsespark. Det interaktive kartet på parkens nettsider forteller mer om de forskjellige attraksjonene. Her finnes Kardemomme by med daglige forestillinger om sommeren, Kaptein Sabeltanns Verden med forestillinger i de viktigste ferieukene, mer enn 500 dyr av 80 forskjellige slag - blant annet ville dyr fra norske skoger, mer eksotiske fra Afrikas savanner, apejungel og asiatiske tigere, samt flere andre morsomme aktiviteter.

Rogaland
Kongeparken ligger ca. 10 minutters med bil sør for Sandnes og er Rogalands mest populære familieattraksjon. Her finnes det massevis med attraksjoner, som er delt inn i gruppene: FOR ALLE, FOR FAMILIEN, FOR DE TØFFE, FOR DE VÅGALE og FOR DE EKSTRA VÅGALE. Det interaktive kartet på parkens nettsider viser bilder av og forteller mer om de forskjellige attraksjonene. Klikk på aktuelle linker for info om åpningstider, priser og høydeguide.

Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes på Karmøy forteller historien om Norges eldste kongesete som lå nettopp her. Harald Hårfagre er guiden som tar dere med gjennom 3500 år. Han presentere noen av herskerne som styrte riket fra kongsgården her og viser den magiske verden med bl.a. norrøne guder.

 

Hordaland
Familieparken Hardangertun ligger i Kinsarvik ved Hardangertun hytter. Parken har attraksjoner av forskjellige slag. Her finnes bl.a. basseng og vannsklier, bondegård med vennlige husdyr og høy til å hoppe i, dumpebåter, jungelsti og ikke minst maskoten Mikkel.

Møre & Romsdal
Atlanterhavsparken ligger 3,5 km vest for Ålesund. Dette er et av Nordens største saltvannsakvarium og en populær turistattraksjon på Nordvestlandet. Her er det daglige dykkershow med foring, åpne kontaktbasseng der dere selv kan være med å gi fiskene mat, aktivitetsbasseng med muligheter til å røre ting fra havet og fiske krabber. Utenfor selve akvariet er det fine fiskeplasser, turstier, badeplasser og fine dykkeområder. Klikk på aktuell link for info om åpningstider og priser.

Nord-Trøndelag
Namsskogan Familiepark ligger i Trones, midt mellom Trondheim og Mo i Rana. Parken ligger på begge sider av elven Tronestjønna, med dyrepark på den ene siden og aktivitetspark på den andre - og over elven går Mælaferga. I dyreparken er det bl.a. mange forskjellige slags ville dyr fra de norske skogene, mange slags fugler og gnagere som marsvin og kaniner. Og på nettsidene finnes interessant informasjon om de forskjellige dyrene - så det er vel verdt å ta en tur innom disse før besøket! I aktivitetsparken er det også mye å velge mellom, som f.eks. alpinracer, klasjbåtbane og traktorbane. I tillegg finnes Barnas seter med høner, geiter og kaniner.

Troms
Tromsø Familiepark
i Tromsdalen er en besøksgård hvor dere kan komme i nær kontakt med dyrene. Her finnes bl.a. hester og ponnier, esler, lamaer, minigriser, kaniner, marsvin og chincilla.

Av Wenche Aale Hægermark

   

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8