Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Fotturer

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Fotturer er en fin ferieform – også for barnefamilier.

Og spesielt fotturer i den norske fjellheimen er populære – og deilige. Noen dager i fjellet åpner øyene våre for den fantastiske naturen i landet vårt. Roen senker seg og det flott å se barna glede seg over de samme, ofte enkle gledene som du selv satte pris på da du var barn.

For å få dette til er det viktig å legge opp turen på barnas premisser; la dem være med på planleggingen og bruk et kart som dere studerer sammen før dere starter på turen. Da kan dere sammen bli enige om et klart mål for turen. Hvis det er mulig finn en rundløype. Det er mer ålreit enn å gå frem og tilbake.

Husk å ha med kart og kompass på selve turen også. Barn synes det er morsomt å kunne se på kartet hvor de går, og så se at der på kartet er det fjellet og det vannet osv.

Ta dere god tid, ofte dukker det opp spennende ting under vandringen – og det er viktig å ta seg tid til å snakke om og studere slike. En god naturbok med oversikt over forskjellige dyrespor, -lort, fugler og lignende kan det være lurt å pakke ned i sekken. Ellers er det viktig å ha med seg god og sunn mat og drikke og ikke minst; husk gode og varme klær.
 

 

Fotturer i Norge

Uansett om dere vil begi dere ut på fottur på egen hånd, eller være med på en gruppetur, er valgmuligheten bortimot uendelige. Antallet turarrangører er også mange, den største av dem alle er Norges Turistforening. Og der er ikke bare i fjellheimen dere kan være med på fotturer, både i skogen og langs kysten arrangeres det turer. 

Fotturer i øvrige Norden

Det finnes mange vandringsleder i Sverige, over hele landet, fra Skåne i sør - langs Skåneleden til Abisko i Nord. Der starter Sverige mest kjent vandringsled - Kungsleden. Island byr på de mest spektakulære og spennende fotturene. Der dere får se både sprutende varme kilder, boblende søleputter, vulkaner og isbreer.

Finland og Danmark har også massevis med vandringsruter.

Fotturer i øvrige Europa

Alle Europas land kan by på flotte vandringsruter. Enten dere vil få i fjellet, i dype raviner, i skogen eller langs havet. Mange reisearrangører har spesialisert seg på å tilby gruppeturer i Europa. Da har dere gjerne med en lokal guide som forteller om stedene mens dere går.

Fotturer i resten av verden

Har dere heller lyst til å besøke andre mer eksotiske deler av verden? Dere kan bli med på tur på Inkaleden til Machu Picchu eller i den australienske villmarken. Det er finnes turarrangører som ordner turer til alle verdens hjørner, og ofte har arrangørene spesialisert seg på visse områder de kjenner godt.

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Tips til fotturer med barna
noen nyttige tips til vandreturer med barn.

Pakketips for fotturer med barna

Gode råd for hva dere skal trenger å ha med på familiefotturer.

Barnas turregler
Turistforeningen har følgende turregler for barnefamilier

Huskeliste til sommerturen

Pakkeliste for familietur med overnatting.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Kart og kompass
Et lite "orienteringskurs"

Mat på tur
Ta med god mat på turen, det øker trivselen for både store og små.

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

Reportasjer og reisebrev fra fotturer med barn

Fottur nedenfor Vulufjellet

 
 Rondvassbu - Veslesmeden  
   
   
   

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14