Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Tips til fotturer med barna

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Her finner du noen nyttige tips til vandreturer med barn:

J Sørg for at barna er med på planleggingen av turen. Se på bilder, studer kartet og fortell hva de forskjellige markeringene på kartet betyr.

J Pass godt på føttene, gnagsår gjør fotturer til et mareritt. Et tips er å sette på gnagsårplaster før start, eventuelt kan dere pudre føttene.

J Ikke la barna bære for mye, selv om de kanskje vil ha med sin egen sekk, så sørg for at den ikke er så tung. Det holder lenge med at de bærer matpakke og vannflaske. Litt godteri; enten det er kvikklunsj, energibar eller annet, er det alltid bra å ha med på tur. Muleposer med barnas favorittnøtter og tørkede frukter er også populært – og de gir massevis med energi.

J Det er barnas tempo som gjelder og la minstemann også få gå foran iblant! Ta det rolig i oppoverbakkene, med mange korte (drikke)pauser. Drikke er viktig.

J Ta vare på naturopplevelsene og stimuler vitebegjærligheten. Det kan være mye som vekker barnas interesse og gleder.  Stopp og se på fossefall, ”fjellklatre” på bratte skråninger, lek og hopp rundt på steiner i bekkefarene, fortell om blomster og andre planter, fugler og insekter. Et godt tips er å ha med en bok om fjellets flora og fauna. La barna legge egne steiner på vardene, og fortell dem at vardene er der for å hjelpe turgåere med å finne veien, og at slike har funnets siden langt tilbake.

J Det kan være godt å bli sliten. Det er i alle fall ikke farlig. De fleste liker å utfordre seg selv, og etterpå se at de klarte mer enn hva de på forhånd trodde de ville klare!

HA EN SUPER TUR

  


© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google