Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

 - Rogaland

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Karmøy på langs

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Karmøy er Rogalands største øy. Fra  Geitungen fyr i sør til nordspissen er øya nesten tre mil lang. På vestsiden av øya går en del av sykkelruta Nordsjøruta (North Sea Cycle Route). Denne ruta er virkelig familievennlig med mange koselige steder, flotte strender og morsomme attraksjoner langs veien. Og; hvis dere vil kan dere sette av en ekstra dag å bli med på havfisketur.

Fra Stavangerområdet går ferjen ved Mekjarvik til den vakre seilskutebyen Skudeneshavn, så ta dere endelig tid til å utforske byen. Kommer dere fra Haugesund og ankommer øya via Karmsundbroen, er det et godt tips å stige av syklene ved Avaldsnes og Nordvegen. Følger dere ruten nordover er området rundt Avaldsnes et godt sted å overnatte. Mens for dere som starter i nord er Skudeneshavn et flott sted å tilbringe natten. Like utenfor Skudeneshavn ligger det tre fyr; Skudenes, Vikeholmen og Geitungen. Både på Vikeholmen og Geitungen er det mulig å overnatte.

Skudeneshavn
Skudeneshavn er en perle av en kystby. I Gamlebyen, som vokste frem under sildefiske på 1800-tallet, står fortsatt alle husene og sjøbodene som ble bygd på den tiden. Det koselige museet i Mælandsgården viser og forteller byens historie på en flott måte. Byen er blitt kåret til Norges sommerby og feirer 150 års jubileum i år. Ved Skudenes skole ligger friluftsparken med den fine lekejungelen. Fra Skudeneshavn er det bare tre kilometer til den fantastiske stranden Sandvesanden.

Fra Åkrehamn til Kopervik
Nordsjøruten på vestsiden av øya går forbi flere fine fiske- og badeplasser. Rundt 15 km etter Skudeneshavn kommer dere til fiskerbyen Åkrehamn med den fine stranden Åkrasanden. I Åkrehamn kan dere kjøpe fersk fisk og skalldyr av fiskerne i havnen. Her ligger Åkrehamn kystmuseum (tidligere Rogaland Fiskerimuseum), som holder til i et sildesalteri og forteller historien om fiske- og kystkulturen. Første uken i august arrangerer de festivalen Fiskeridagene.

Et stykke lengre nord ligger Vedavågen med Karmøy fiskerimuseum som bl.a. har et saltvannsakvarium og sjøbruksanlegget Solhålå. Neste større sted er byen Kopervik med den koselig gamle bydelen Treborg. Kopervik er kommunens administrasjonssenter.

Avaldsnes
Etter ytterligere en drøy mil langs Nordsjøruta kommer dere fram til Avaldsnes – Norges eldste kongesete. Her var hovedgården til Harald Hårfarge og stedet var kongsgård frem til rundt 1450. Dette er et av Norges viktigste kulturhistoriske områder. Ved middelalderkirken er det bygd et nytt spennende historiesenter, som for det meste ligger under jorden. Her guider Harald Hårfagre dere gjennom historien, og presenterer konger og fyrster som har levd i området de siste 3500 årene. Nedenfor historiesenteret ligger en rekonstruert vikinggård. Der dere kan se hvordan menneskene levde for 1000 år siden.

GOD TUR!

PS! Her har vi beskrevet øya på langs. Hvis dere vil sykle rundt øya, kan dere velge riksvei 511 mellom Kopervik og Skudeneshavn. Denne stekningen er nesten 2 mil.

Tilbake til hovedsiden - sykkelturer

 
 
 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google