Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

- Sverige

- Gotland

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

- Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Visby - ypperlig for små og store riddere

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

En vakrere og mer velbevart middelalderby enn verdensarven Visby er vanskelig å oppdrive, og en tur til byen kan inspirere en hver til å lære mer om middelalderen. Rundt byen strekker seg ringmuren med sine mange porter og tårn. Hvis dere ønsker en ekstra stor dose middelalder, kan dere reise hit den første uken i august. Da er det alltid Medeltidsveckan i byen, med fest og moro og folk fra hele verden utkledd i middelalderkostymer.

 

Gutene fra Gotland var kjent som dyktige handelsmenn i både vikingtiden og middelalderen. De handlet med mennesker i mange forskjellige land. Så på Gotland fantes flere viktige havner og handelsplasser. Fra midten av 1100-tallet ble Visby den aller viktigste. Det er også fra denne tiden, dagens Visbys eldste bygning stammer fra. Det er Kruttårnet, ved strandpromenaden i den nordlige enden av Almedalen, som i middelalderen var byens havn. Almedalen er den største parken i Visby, et flott sted for piknik og kanskje utendørsspill. Hvorfor ikke prøve Kubb - et gotlandsk selskapsspill fra middelalderen.

Innenfor og rundt ringmuren som er hele 11 meter høy og nesten 3,5 km lang, ligger så mange middelalderminnesmerker at det kan være vanskelig å velge ut hva dere vil se nærmere på. Muren i seg selv med alle sine tårn og porter er spennende og dere kan bli med på en vandringstur rundt muren, innom noen av tårnene og å få høre både myter og historier fra middelalderen.

Et tips er å ta turen innom Fornsalen (åpner 16. juni etter oppussing) – Visby mest populære turistattraksjon. Her finnes mange av minnene fra middelalderen, presentert på en måte som også tiltaler vitebegjærlige barn. Spesielt de store skattene med sølvmynter får mangt et barneøye til å tindre. Klokken 11 mandag – fredag om sommeren arrangeres familieaktiviteten Barn på Fornsalen.

Fornsalen er en del av Länsmuseet på Gotland. Det er Kapitelhusgården også; en middelaldergård med urtehage og kafé. Her kan dere teste middelalderhåndverk og barna kan gå i prinsesse-, prins- eller ridderskole. Länsmuseet arrangerer dessuten mange byvandringer, og på deres nettsted finnes mye interessant informasjon.

I middelalderen var det hele 16 kirker i Visby. Nå står bare domkirken St. Maria igjen, men fortsatt kan dere gå rundt blant ruinene etter tretten av de andre.
Det spilles både teaterstykker og musikkforestillinger blant ruinene, flere av dem passer for hele familien. Byens koselige brosteinsgater er mange ganger de samme som i middelalderen, og flere av husene har stått her like lenge. Langs Strandgatan; hovedgate både den gang og i dag, ligger bl.a. de middelalderske pakkhusene. I Strandgatan 20 finner dere St. Clematis; et spisested som passer for små og store riddere. Her serveres middelaldermat på middelaldervis. To koselige kafeer med middelalderpreg er kaféen i Kapitelhusgården og St. Hans cafe der dere kan spise i kirkeruinene. 

Av Wenche Aale Hægermark

 
Andre reportasjer og reisebrev fra Sverige

- Langs kanalens vestside
- Familieferie rundt Siljan
- Trivelige øyer langs Bohuslänkysten
- Reportasje fra Orsa Bjørnpark
- En dag i Leksand Sommarland passer fint på familieferien
- Trivelige øyer langs Bohuslänkysten
- Visby - perfekt for små og store riddere

- Stockholm er barnevennlig
- Mange nyheter på svenske vintersportsteder 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Solvettreglene
Nyt solen - unngå å bli solbrent. 

Ekstra solvettreglene - for barn og unge
Barn får ofte mer sol enn voksne, så beskytt dem ekstra godt.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet enda flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE
 Google