Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

- Oppland

- Gudbrandsdalen

 

Øvrige Norden

Øvrige Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Vintersportssteder i Gudbrandsdalen

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Gudbrandsdalen har mange flotte vintersportssteder. Noen av dem er godt kjent mens andre ikke får samme oppmerksomhet. Uansett hva dere ønsker av et vintersportssted, så vil dere med stor sannsynlighet finne stedet som passer for dere her.

Med sine fire-fem nasjonalparker har dalen mye å friste vinterbesøkende med. Ved Norges eldste nasjonalpark; Rondane ligger flere vintersportssteder. Her er det fine langrennsspor i en fantastisk natur og flott terreng som frister. Høvringen
er det største turistområdet ved nasjonalparken, Kvamsfjellet og Mysusæter
er koselige gamle setergrender, og det er flere trivelige skiløyper mellom de to grendene. Ringebu-/Venabygdsfjellet er den sørlige porten til Rondane og i tillegg til turer eller skisafari i den flotte naturen, kan dere være med på aktiviteter som kanefart og vinterriding, og kanskje besøke det fine fjellbadet. 

Ved utkanten av Dovrefjell; dalens nordligste nasjonalpark, ligger vintersportsstedet Bjorli. Skisenteret har bakker av alle slag, og eget barneanlegg. Det er dessuten massevis med skiløyper her og noen av dem kan dere utforske på sledehundtur.

Vest i Gudbrandsdalen ved Jotunheimen ligger Sjodalen. Herfra har dere mange spennende turmuligheter i nasjonalparken og flere bedrifter arrangerer isjuving for familier. Ved Lemonsjøen ligger et ganske lite alpinanlegg som er blitt utbedret de siste årene.

Fjellbygda
Skåbu kalles Jotunheimens forgård og passer for dere som setter pris fine skiløyper i flott natur. Det er her i Sikkilsdalen at kongefamilien har prinsehytta si. Det nærmeste større alpinanlegget er på Gålå – fire mil unna.

Gålå er et trivelig og kompakt familievennlig vintersportssted med velpreparerte skiløyper og rundløyper i flere forskjellige lengder. I vinterferien vises den populære familieforestillingen Nissene på Gålå. Skisenteret har varierte bakker og eget barneområde med bl.a rullebånd. Dere kan bruke samme heiskort på Gålå, Kvitfjell, Skeikampen og Hafjell.

Kvitfjell har mange bratte utfordrende bakker, men også barneområde med både akebakke og egen varmestue, som arrangerer barnas after-ski. Kvitfjell har dessuten mange fine langrennsløyper som henger sammen med løypenettet til både Gålå og Skeikampen.

Skeikampen har skøytebane, familievennlige skibakker og flott langrennsterreng. Hvis dere vil starte på toppen, kan dere ta heisen opp på Skeikampen, og starte langrennsturen her. Selvfølgelig starter det slalombakker herfra også.

Hafjell er Norges tredje største vintersportssted, med bakker for enhver smak, et stort terrengparkområde og flere barneområder. Her finnes Hafjell Lekeland, og det er kort vei til Hunderfossen og vinterlandet der. Dere kan også være med på andre morsomme aktiviteter som f..eks. bobrafting. Fra toppen av Hafjell starter fine skiløyper innover Øyerfjellet og mot Nordseter og Sjusjøen.

Lillehammer er en koselig by med mange forskjellige fritidstilbud, f.eks. friluftsmuseet Maihaugen og Olympiaparken . I området rundt Lillehammer, Sjusjøen og Nordseter er det kjempefine, velpreparerte langrennsløyper – ofte med egne skøytespor. Sjusjøen har også et middels stort alpinanlegg, med forskjellige slags bakker og skileikområde.

Av Wenche Aale Hægermark: 1.2.2007

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9