Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Halloween

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

31. oktober; natten til Allehelgensdagen, feires Halloween. Barna med sine "knask-eller-knep" inntar døren, og stadig flere benytter anledningen til å holde en høstfest - gjerne lagt til den siste helgen i oktober.

Det finnes mengder av nettsider med tips til Halloweenfeiring og oppskrifter på Halloweeninspirert mat. Vi har listet opp noen av våre favoritter. Men først av alt noen ord om opprinnelsen til Halloween.

Det var kelterne som startet feiringen, med en høytidsdag for de døde. Dagen markerte slutten på sommeren og begynnelsen på det keltiske nyåret. Kelternes etterkommere; irene og skottene, fortsatte feiringen, og de som flyttet til USA tok med seg skikken dit. Den amerikanske Halloween-feiringen stammer også fra den katolske allehelgenfeiringen. Sort og oransje er de typiske Halloween-farvene, og de står for henholdsvis natt og mørke makter. Feiringens symboler som skjeletter, spøkelser, hodeskaller, flaggermus og blod er inspirert av den katolske allehelgensdagens i Mexico. I Sverige fikk skikken et gjennombrudd i 1995 og i Norge rundt 2000. 

Oversikt over familievennlige halloween-nettsider

Tine.no
Tine er det norske nettstedet jeg har funnet med flest oppskrifter som egner seg for barneselskap og familiefester. Her finnes kyllinglårspøkelser, gresskarpai og det som trolig blir festen store slager: Spøkelsebrownies. Flere "grøssende" retter kan du se på melk.no og frukt.no.

Tasteline.com
Dette svenske nettstedet har massevis av stoff om barnas Halloween-fest. Her finnes mengder av kule oppskrifter, gresskarmall, bilder til fargelegging og ikke minst inspirasjon og atskillige nyttige tips, som f.eks. at hvordan du kan lage en markspist hodeskalle av en ananas...

Coop.se
Har samlet oppskrifter til småskummel mat, favoritten her i huset er Mareng- og sjokoladeedderkopper (som mareng kan dere bruke pikekyss) og enkle tips.

Benjerry.com
Isprodusenten Ben & Jerry har noen supre Halloween-sider med spill, kul-skumle matretter, kaker og godteri, maller til halloween-dekorasjoner, e-postkort og mye, mye mer.

Kaboose.com
Sist, men ikke minst - enda en amerikansk favoritt. Kaboose har i tillegg til mat- og kakeoppskrifter, maller til dekorasjoner og mye mer, også party-planleggingstips og forslag til selskapsleker.

DA GJENSTÅR DET BARE Å ØNSKE DERE EN HERLIG HALLOWEEN-FERIRING!

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9
 Google