Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Håndbagasjeregler fra 6. november 2006

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Den 6. november 2006 ble det innført nye håndbagasjeregler i EU/EØS og Sveits. Bakgrunnen er den planlagte terroraksjonen mot London i august 2006. Da planla terroristene å bruke flytende sprengstoff. Så hvis du irriterer deg skikkelige over reglene; tenk på at de er innført for å sikre deg som flyreisende.

         Foto: Avinor

Nå snakkes det imidlertid om å gjøre reglene litt mindre rigide enn hva de er nå.

Store begrensninger på mengden flytende væske

Den største forandringen er som sagt at det kun er tillatt å ha flytende væske i små beholdere (1 dl). Som flytende væske regnes også deodoranter, parfyme, hårgele, kremer, tannpasta og lignende.

 

Dersom du ønsker å ta med for eksempel vann, juice eller toalettsaker i håndbagasjen må artiklene pakkes i en lukkbar, gjennomsiktlig plastpose som maksimalt rommer en liter. Hver person kan kun ha med en pose! Hver enhet i posen kan maksimalt romme 100 milliliter. Med enhet menes flaske, tube, beger og lignende. Mengden bestemmes av størrelsen på beholderen, ikke hvor mye væske det er i den. Kvantumet må ikke overstige det posen rommer i lukket tilstand! Forbered deg så mye du kan og pakk helst posen hjemme.

 

Noen unntak

 

Forbudet gjelder ikke barnemat, flytende medisiner og væske som inngår i en spesiell diett, og som du trenger under reisen. Men pakk både barnematen, medisinen og diettmaten slik at du enkelt kan ta dem frem og vise dem frem ved sikkerhetskontrollen. De trenger dog ikke ligge i en gjennomsiktig plastpose.

 

Andre innskjerpelser
 

To andre innskjerpelser blir også innført. Alle større elektroniske artikler tas ut av håndbagasjen, og legges i kassen for røntgenkontroll. Dette inkluderer som tidligere PC, samt for eksempel kamera og håndholdte spill. For det andre skal ytterjakke/ytterplagg uoppfordret tas av og legges i kassen på båndet.

 

Til å tenke på i sikkerhetskontrollen

 

1. La små barn bære minst mulig, slik at de kommer seg raskt gjennom.

2. Legg følgende i egen kasse: PC (tatt ut av vesken), større elektroniske artikler, ytterjakke, lukkbar pose med toalettartikler.

3. Legg alle andre løse gjenstander enten i håndbagasjen, ytterjakkelommen eller kassen.

4. Vis uoppfordret frem medisiner, diettmat og barnemat.

 

Tax free

Det som kjøpes etter sikkerhetskontrollen eller om bord i flyet får du ta med. Dette gjelder blant annet varer kjøpt på tax free, mineralvann, kosmetikkprodukter, matvarer osv. Dersom du skal reise videre med nytt fly og derfor må gjennom en ny sikkerhetskontroll, må handleposen være forseglet. Den må også være utstyrt med en kvittering for at varene er kjøpt samme dag. Detter gjelder innad i Norge/EU/EØS/Sveits.

Ankomst fra land utenfor EU/EØS/Sveits

Dersom du kommer fra et land som ligger utenfor EU/EØS/Sveits gjelder følgende regler:

Har du med deg væskeholdige varer får du disse med deg inn i EU/EØS/Sveits dersom du ikke skal reise videre fra den lufthavnen du kommer til.

Dersom du kommer fra et land utenfor EU/EØS/Sveits, lander i et EU/EØS-land og skal fly videre, må du gjennom en ny sikkerhetskontroll. All væske som ikke fyller kravene (største tillatte beholder inneholder kun 100ml og totalt antall beholdere må passe inn i gjennomsiktig, lukket pose som maksimalt rommer en liter) vil da bli beslaglagt i sikkerhetskontrollen. Det hjelper ikke at du oppbevarer den i forseglet pose. Posen er ikke forseglet innenfor EU/EØS/Sveits.

Dersom du reiser med et flyselskap som hører hjemme i EU/EØS/Sveits kan du handle om bord på flyet og få varene forseglet her. Du vil da kunne ta med deg varene gjennom ny sikkerhetskontroll etter at du ankommer EU/EØS/Sveits.

Kilde: Avinor

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index