Hovedsiden       Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Hold naturen ren

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Etter hvert som friluftslivets popularitet har økt, har mengden søppel i naturen også økt – dessverre. Mange steder er det et stort press på naturen og det er viktig å verne om den og forsøkte å unngå slitasje.

Ikke legg igjen søppel i naturen
En fornuftig leveregel når dere skal ut på tur, er at det dere har med dere ut på tur skal dere også ha med dere hjem – altså ikke legg igjen noe søppel! Ha med en søppelpose, som holder tett (jeg kan love dere at det er ikke noe særlig å åpne en sekk der det har gått hull på søppelsekken, og søppelet ligger spredt rundt i sekken). Hvis du synes det blir mye søppel å bære med seg, så prøv heller å redusere på innpakningen.

 

Fjern toalettpapir
Toalettpapir brytes lett ned i det våte element, men ikke hvis det blir liggende oppå bakken. Den letteste måten å kvitte seg med toalettpapir er å brenne det opp. Hvis det ikke er tilrådelig å tenne på det, kan dere grave det ned, pass på at alt papir kommer under overflaten slik at fukten og organismene sørger for at nedbrytes raskt.

Rydd opp på bålplassen
Visst kan det være koselig å komme tilbake til en fast bålplass. Men er dere på tur så tenner dere kanskje bål på et sted dere ikke skal tilbake til, og da må dere dekke til bålplassen etter dere. Tenk på at bålene bør være så små som mulige og la hele bålet brenne ned før dere starter tildekkingen. Halvbrente kubber brytes veldig sakte ned, og vil gjøre minnet om bålet deres synlig i lang tid fremover.  

Hvis dere har mulighet, så tenn bålet på sand- eller jordgrunn, på trygg avstand fra brennbart materiale. Start med å grave bort det øverste sand-/ jordlaget, tenn bålet, brenn det helt ned og slukk godt med mye vann og legg tilbake sand-/jordlaget som dere gravde bort. Ikke tenn bål på svaberg eller rett på fjell og store steiner. Fjell og stein kan sprekke på grunn av varmen og sotet setter igjen stygge sorte flekker.

Ha en toppen tur!

av Wenche Aale Hægermark

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google