Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Vanskeligere å gjøre hotellkupp i Europa

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

I går presenterte Hotels.com sin globale undersøkelse over priser på hotellopphold og overnattinger verden over i 2007.

 Undersøkelsen gir en oversikt over de mest luksuriøse destinasjonene, rangert etter antall stjerner på hotellet. Bali, Buenos Aires og Kairo er blant de rimeligste destinasjonene om man vil bo i luksus på femstjerners hotell, mens man i New York og Moskva knapt kommer opp i tostjerners-klassen for samme beløp.

-          Det er fremdeles gode muligheter for å finne særdeles attraktive priser på hotellrom verden over, men de reisende må belage seg på å velge mer avsideliggende destinasjoner i USA eller i deler av Asia. Spesialtilbud og rabatter på inntil 30 prosent på hotellrom på våre hjemmesider, gjør dessuten at man fremdeles kan finne hotellrom verden over til gode priser, sier Patrik Öqvist, markedssjef for hotels.com i EMEA

Bortsett fra New York, som er verdens nest dyreste by (Moskva kaprer førsteplassen), kan man i en rekke byer i USA gjøre gode hotellkupp. Orlando i USA er verdens billigste hotellby. Sammenliknet med Europa, er det 15 prosent billigere å overnatte på amerikansk jord.

Prisene i Europa steg med 4.5 % og i Asia med 3.3 %. Storbritannia er utvilsomt det landet hvor det er dyrest å overnatte på hotell. Bath er Storbritannias dyreste by, tett etterfulgt av London og Oxford. Den gjennomsnittlige prisstigningen for et dobbeltrom i Storbritannia var på 12 % i 2007, og gjennomsnittsprisen på et dobbeltrom utgjør dermed hele € 155. Dette er omtrent 7 % mer enn i Norge og Sveits, som deler andreplassen. Italia havner på tredjeplass, etterfulgt av Danmark og Sverige.

Få europeiske land, med unntak av de baltiske, opplevde prisfall i 2007 sammenliknet med samme periode i 2006. Her var nedgangen på 7 % - noe som gjør regionen til Europas billigste med en gjennomsnittspris på et dobbeltrom på € 86. En forklaring kan være det store antallet nybygde hotell i kombinasjon med disse landenes stadig økende popularitet. Dette innebærer imidlertid at tilbudet periodevis kan være større enn etterspørselen.

I Norge seiler Stavanger opp som den dyreste hotelldestinasjonen med en gjennomsnittspris på 1 200 kroner, etterfulgt av Oslo og Lillehammer på henholdsvis 2. og 3. plass.

Irene er den nasjonaliteten som bruker mest penger på europeiske hotell. Hotels.coms prisindex viser at irene i gjennomsnitt brukte hele € 145 per hotellrom og per person i 2007. Britene tar andreplassen med gjennomsnittbudsjett på € 136 per hotellrom/person.

Som reisende bruker vi stadig mer penger på hotell, og undersøkelsen viser at et flertall er villige til å betale over 3500 kroner per døgn/person. I Moskva, som er verdens dyreste by å bo på hotell i, økte antallet overnattinger betraktelig i 2007.

 De 5 dyreste landene i Europa

Land

Gjennomsnittspris for et hotellrom/natt 2007

Årlig prisendring (%)

Storbritannia

€155

12%

Norge

€145

17%

Sveits

€145

6%

Italia

€144

3%

Danmark

€143

8%

 

De 5 billigste landene/stedene i Europa

Land

Gjennomsnittspris for et hotellrom/natt 2007

Årlig prisendring (%)

De baltiske landene

€86

-7%

Polen

€97

3%

Ungarn

€100

-5%

Tsjekkia

€102

-3%

Portugal

€103

14%

 
Tilbake til hotell - hovedsiden


  

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 
Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Google