Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Hviterussland

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Hviterussland

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

 

Kilde: Wikipedia

 

Republikken Hviterussland er en innlandsstat i Øst-Europa. Landet grenser til Russland i øst, Polen i vest, Ukrania i sør og Lettland og Litauen i nord. Hviterussland ble et selvstendig land da Sovjetunionen oppløstes, og er fortsatt nært knyttet til Russland.

Det kreves visum for å komme inn i landet, som ikke får besøk av så veldig mange turister. Turistene som besøker landet, tar gjerne en tur innom på sine reiser i Lettland, Litauen eller Polen. Mens flere europeiske flyselskap flyr til hovedstaden Minsk. Landet har flere gamle, fine slott og borger, bl.a. Mir-slottet og Njasvizj-slottet som begge er på Unescos verdensarvliste.

Landets økonomi er hovedsaklig kontrollert av staten. Det gjelder både industrien og jordbruket som er de viktigste næringene. Den politiske situasjonen er veldig vanskelig. Presidenten i Hviterussland; Aleksandr Lukasjenko, bestemmer det meste i landet, som ofte omtales som det siste diktaturet i Europa. Han er dessuten ikke særlig velvillig innstilt til verken Vest-Europa eller USA. De politiske valgene er ikke frie og opposisjonspolitikerne blir ofte fengslet. Derfor har verken Europarådet eller FN godkjent de siste valgene.

Hviterussland er et fattig land, der jordbruket er en viktig næring. Landet er fortsatt preget av Tsjernobyl-ulykken (i 1986). Selv om dette atomkraftverket ligger i Ukrania, er det ikke langt til Hviterussland, og det var her mesteparten av det radioaktive avfallet falt ned. Dette førte til at store områder ble ubeboelige og udyrkbare.

De fleste av Hviterusslands rundt 10 millioner innbyggere forstår og snakker russisk, som er ganske likt hviterussisk. I de vestlige delene av landet er det også en del som snakker polsk. Russisk ortodoks er den største religionen
(ca. 80 prosent av befolkningen), og det finnes flere fine kirker.

Vil du vite litt mer? Snart kan du lese om Hviterusslands historie ->

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

Minsk

I Minsk - hovedstaden i Hviterussland, er det to fine, familievennlige parker: Gorky parken og Chelyuskinites parken, med fornøyelsesparker.

Mir-slottet

Mir-slottet ligger ved byen Mir, drøyt 8 mil sørvest for Minsk, og er et flott palass, som er mer enn 500 år gammelt. 

Brest

Regionen Brest ligger sørvest i landet ved grensen til Polen. Her ligger både den gamle urskogen Bialowieza med bl.a. bisonokser og grensebyen Brest

 Kilde: Wikipedia

HVITERUSSLANDS SEKS PROVINSER

1. Brest
2. Homvel
3. Hrodna

4. Mahilyow
5. Minsk
6. Vitsebsk

Reportasjer og reisebrev fra Hviterussland

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index