Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Irland

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Irland

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Historiske Irland
Både Sør- og Nord-Irland egner seg for bilferie for den som våger seg på venstrekjøring.  Avstandene er forholdsvis korte og du er aldri langt unna historiske minnesmerker eller spennende severdigheter. Med litt planlegging rekker du over mye i løpet av noen hektiske feriedager.

Kilde: Wikipedia

 

 

 

 

Republikken Irland er et selvstendig land på øya Irland. Landet dekker 5/6 av den grønne øya og grenser til Nord-Irland, som er en del av Storbritannia.

 

Den irske vestkysten består stort sett av klipper, bakker og lave fjell. Mens innlandet er flatere med elver, myrer, innsjøer og mange grønne jorder og åser der sauer, kyr og hester beiter. Mange steder på øya er det minner fra fortiden og kelterne - og ikke minst mange spennende myter som kan fenge både liten og stor. 

Det bor drøyt 4 millioner mennesker i Irland, flesteparten er katolikker - og omtrent alle er  superhyggelige. I hovedstaden Dublin bor drøyt én million.
Dublin er temmelig kompakt og egner seg godt å besøke med barn. For en morsom rundtur i byen anbefales Viking Splash Tour.

 

 

Den flotte irske naturen kan by på mange flotte og familievennlige friluftsopplevelser. Her finnes massevis med vandre- og sykkelruter, ridestier, dryppesteinsgrotter, strender, elver og innsjøer der dere kan dra på f.eks. kano- eller kajakktur.

Middelalderborger er det mange av på øya, og flere av dem er det knyttet spennende myter til. Det finnes også mange minner fra vikingene. Irlands meste kjente historiske monument - Newgrange, er dog langt eldre. Dette gravkamre som er 600 år eldre enn pyramidene i Giza, består bl.a. av gigantiske steiner som er plassert slik at solen lyser gjennom dem ved vintersolverv. Dette og flere slike eldgamle irske gravmonument er på Unescos verdensarvliste.

De populære barne- og ungdomsbøkene om forbrytergeniet Artemis Fowl er skrevet av den irske forfatteren Eoin Colfer og knytter inn mange gamle irske myter i historiene. De passer godt å lese før Irlandsturen.

Det irske været endrer seg ofte, selv om sommeren, så hvis dere skal ut å gå tur, ta med en vanntett jakke. For selv om solen skinner idet dere går ut, kan det fort begynne å regne.  

Å finne overnatting vil heller ikke by på problemer - her finnes alternativer i alle prisklasser

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

 


 

Burren

I Burren-området finnes det hundrevis med dryppesteinsgrotter av kalkstein (bl.a. den kjente Ailwee-grotten), de stupbratte Cliffs of Mother-klippene, festninger og gravkamre.

Ring of Kerry

Denne rundruten i Kerry Grevskapet, sørvest på Irland, er et rundt 17 mil lang veinett. Her finnes noen av øyas flotteste naturopplevelser og flere familievennlige attraksjoner.

 Kilde: Wikipedia

IRLANDS 26 GREVSKAP

1. Carlow
2. Cavan
3. Clare
4.
Cork
5. Donegal
6. Fingal inkl Dublin

7. Galway
8.
Kerry
9. Kildare
10. Kilkenny
11. Laois
12. Leitrim
 

13. Limerick
14, Longford
15. Louth
16. Mayo
17. Meath
18. Monaghan
19. Offaly

20, Roscommon
21, Sligo
22, Tipperary
23. Waterford
24. Westmeath
25. Wexford
26. Wicklow

 

Reportasjer og reisebrev fra Irland

- Barnas Dublin
Når dere skal gjøre dere kjent med Dublin er det lurt å investere i et Dublin Pass. Dette gir deg gratis adgang til 31 attraksjoner, samt rabatter i forretninger, butikker og mye annet.

 

- Historiske Irland
Både Sør- og Nord-Irland egner seg for bilferie for den som våger seg på venstrekjøring.  Avstandene er forholdsvis korte og du er aldri langt unna historiske minnesmerker eller spennende severdigheter.

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9
 Google