Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Italia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Italia

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

 

Kilde: Wikipedia

 

Republikken Italia består av den støvelformede italienske halvøya, de to store øyene Sardinia og Sicilia og en rekke mindre øyer. Italia ligger ved Middelhavet i Sør-Europa og grenser til Frankrike i vest, Sveits og Østerrike i nord og Slovenia i øst.

Italia omslutter også to små land; San Marino og Vatikanstaten, som ligger i hovedstaden Roma og er verdens minste land. I Italia ligger to av verdens mest kjente vulkaner: Etna på Sicilia og den sovende Vesuv nær Napoli.

Store deler av Italia er omkranset av hav. Fra Alpene og Dolomittene i nord strekker fjellkjeden  Appenninene seg gjennom hele halvøya. Nord i Italia har mange elver har blitt dannet ved at snøen i Alpene smelter og renner nedover. En av dem er Italias største elv Po, som sørger for vann til den store Po-sletten og alle gårdene som ligger her. På grensen mellom Italia og Frankrike ligger landets høyeste fjell - Mont Bianco (4.807 m.o.h.) Mont Bianco, som heter Mont Blanc på fransk er Vest-Europas høyeste fjell.

Italias økonomi er den syvende største verden, og var med på å grunnlegge EU. Det bor nesten like mange mennesker her som i Frankrike (nesten 60 millioner), og de fleste er katolikker. Det er store forskjeller mellom nord og sør. I sør dominerer jordbruket og mange er uten jobb. I nord finnes det mange suksessrike industribedrifter som er kjent for bl.a. sin stilige design. Italia er et velansett jordbruksland, med mange bønder og vinbønder.

Noen av verdens mest kjente og ikke minst barnevennlige matretter kommer fra det italienske kjøkkenet. Det er en av grunnene til at landet er et veldig populært turistmål. Andre grunner er kunsten og kulturen, med mange flotte byggverk fra bl.a. Romerrikets tid. Det mest populære ferieområdet er Toscana.

For deg som vil vite litt mer, snart kan du lese om Italias historie.

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

Lucca

Lucca er en vakker, middelaldersk by i Toscana, med kort vei til Middelhavet.
Sentrum ligger innenfor bymuren og her er det nesten ingen biler.

Capri

Denne kjente ferieøya ligger utenfor Napoli, og har en storslagen natur. Her finnes bl.a. den kjente hulen; den blå grotte som romerske keiser brukte når de skulle ta sine private bad.

 Kilde: Wikipedia

 ITALIAS  REGIONER

1. Abruzzo
2. Basilicata
3. Calabria
4. Campania
5. Emilia-Romagna

6. Friuli-Venezia
7. Lazio
8. Liguria
9. Lombardia
10. Marche
11. Molise
12. Piemonte
13. Publia
14. Sardegna
15. Valle d'Aosta
16. Toscana
17. Trentino-Alto
18. Umbria
19. Sicilia
20. Veneto

Reportasjer og reisebrev fra Italia

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8