Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Julesnadder

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Julen nærmer seg. Det er mye som skal fikses og mange arrangement å være med på. Dermed er det på sin plass med tips til gode, men lettlagde og litt utradisjonelle julekaker... og ikke minst julegodteri.

Safransbiscotti
Denne oppskrifter fant jeg på nettsiden til Tasteline.com for noen år siden, og har blitt en av julens favoritter:

Til ca. 80 stk trenger du
4 egg
1 gram safran (2 poser)
200 mandler
200 gram smør (romtemperatur)
2 dl. sukker
8 dl. hvetemel
2 ts bakepulver

Varm ovnen til 200 grader.

Visp sammen egg og safran og tilsett smør og sukker til en porøs deig. Hakk mandlene grovt og bland dem ned i deigen sammen med hvetemel og bakepulver, til en ganske klissete deig.
Rull seks lange pølser, legg dem på bakepapir på langpanner (tre pølser per panne) og trykk pølsene litt ned slik at de blir noe flatere. Stek i oven i 15 minutter. La lengdene avkjøles noe, og skjær dem deretter litt skrått. Sett alle biscottiene inn i oven igjen til tørking, ca 1 time ved 75 grader.

Hjertebrownies
Brownies er familiens absolutte favorittkake, og serveres ved mange flere tilfeller enn til jul. Men for å gjøre den litt mer "julete" trykker vi ut hjerter av pepperkakeformer. Denne oppskriften rekker til en langpanne, og jeg har testet ut diverse oppskrifter for å finne en smak som absolutt alle vi kjenner liker ...

Du trenger:
7 1/2 del sukker
5 ts vaniljesukker
1 ts salt
10 ss bakekakao
Nesten 4 dl. hvetemel
Nesten 400 gram smeltet smør
5 egg
150 gram grovhakket kokesjokolade
- Eventuelt melis til topping

Varm ovnen til 200 grader.

Bland alt det tørre, tilsett smør og egg og bland godt. ha i sjokoladebitene til slutt. Hell deigen over i en langpanne med bakepapir i bunnen. Stek i ca. 20 minutter. La kaken avkjøle seg noe før du stikker ut hjerteformer (selvfølgelig kan du stikke ut andre former også, stjerner passer jo også godt til jul!). Du kan toppe med litt melis.

 

Peppermyntekyss
Dette er en av de stiligste julegodteriene jeg vet om - og det beste av alt. De er enkle å lage ...

Til ca. 60 stk trenger du:
2 eggehviter
500 gram melis
2 dråper peppermynteolje
50 gram mørk kokesjokolade

Visp eggehvitene lett med en gaffel, tilsett melisen og peppermynteoljen og kna deigen til den mer myk. Rull kuler og press dem flate på bakepapir. La dem ligge varmt og tørt til de tørker, det tar mellom 1-2 døgn. Smelt sjokoladen og legg en liten klikk på hver.

Av Wenche Aale Hægermark

Tilbake til julesiden - hoved
 



 
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google