Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

 - Egypt

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Kairo

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

I tillegg til å være hovedstaden i Egypt er Kairo også Afrikas og Midtøstens største by. Kairo ligger ved elvebredden og på øyer i Nilen, i den nordlige Egypt. Byen er kaotisk med massevis av trafikk, og kontrastene er enorme mellom supre luksushotell og falleferdige hus og byens mange fattige.
Innimellom alt dette er det mengder av fascinerende severdigheter og attraksjoner - mektigst av alt er pyramidene og sfinksen i Giza.

Øst for Nilen ligger den eldste delen av Kairo, her er det mange trange gater og smug og ikke minst gamle kjente moskeer. Her ligger islamske Kairo der også den store Khan el Khalili-basaren. På vestsiden ligger regjerningsbygningene og mer moderne hus, her finnes også de fleste parkene, brede gater (boilevarder) og åpne plasser.

I Kairo ligger et av verdens mest spennende museum, som fascinerer både små og store (i alle fall alle barn som har lært om Tut-ankh-amon). For i det Egyptiske museet er blant annet alle de fantastiske funnene fra Tut-ankh-amon gravkammer samlet og det er så mange at de fyller flere rom i museet.

En tur i feluzza (egyptisk seilbåt) nedover Nilen, å nyte utsikten fra Kairo Tower og et besøk i Kairo Zoo er andre fine familieaktiviteter i denne hektiske byen.  
    

 


                                     
                          
 

 

 

  
Kilde: Lonely Planet

Giza

Å se pyramidene og sfinksen er utrolig imponerende selv om du har sett dem på bilder mange ganger tidligere.

Khan el Khalili

Dette er det store basarområdet i Kairo - et kaotisk, men fascinerende sted med mye morsomt å kjøpe.

Hvor vil dere bo?
Det er finnes overnattingsmuligheter i alle forskjellige prisklasser i Kairo, fra de flotteste luksushotell til enkle hostels.

Hva vil dere gjøre?
Det er mange forskjellige attraksjoner i byen, særlig spennende er dem som er knyttet til den utrolige egyptiske historien, som pyramidene, sfinksen og ikke minst det egyptiske museet.

Hva og hvor vil dere spise?
Her finnes det tusenvis av restauranter og det serveres mat inspirert fra mange andre land også. Det egyptiske kjøkkenet har hentet inspirasjon fra Midtøsten, bl.a. Tyrkia,  Libanon og Syria. Det varme pitaliknende brødet er en naturlig del av måltidene og smaker veldig godt. Tenk på at det er andre bakterier i Egypt så det er ikke uvanlig å bli dårlig av maten, eller muligens av bakterier på hendene. En god idé er å bruke antibakteriell håndvask før hvert eneste måltid.

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

- Myten om Osiris og Isis
 

Planlegging av ferien
Det er gjerne slik at jo mer dere lærer dere om reisemålet på forhånd, desto mer interessant og spennende blir ferien

Gode råd til flyreiser
Hvordan unngå tidtrøyte

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

Reportasjer og reisebrev fra Egypt

 - Reisebrev fra Sharm El Sheik og Kairo

- Cruise langs Nilen
 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Google