Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Kasakhstan

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Kasakhstan

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

 

Kilde: Wikipedia

 

Republikken Kasakhstan er et stort land som ligger i både Europa og Asia. Landet grenser til Russland i nord og vest, Kina i øst og Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan i sør. Kasakhstan ble et selvstendig land da Sovjetunionen oppløstes.
 
Kasakhstan er jordens niende største land, men det bor kun rundt 15 millioner mennesker her. Kasakhstan strekker seg fra det kaspiske hav i vest til Altai-fjellene i Sibir i øst. Området vest for elven Ural ligger i Europa. Store deler av landet består av stepper, ørken og halvørken, og er relativt flatt. De fleste fjellene finnes i øst og sørøst i Altai-fjellene. Mens den høyeste toppen; Khan Tengri er en del av fjellkjeden Tian Shan "de himmelske fjellene" som ligger i grenseområdene mellom Kasakhstan, Kirgisistan og Kina. Toppen strekker seg hele 7010 m.o.h. (6995 hvis man trekker fra isbreen).

Almaty (tidligere Alma-Ata) ligger i ytterkant av Tian Shan-fjellkjeden. Byen, som har vært kjent for sin raske skøytebane, var tidligere hovedstaden i Kasakhstan og er fortsatt landets største by med nesten 1,2 millioner innbyggere. Almaty søkte om vinter-OL i 2014, men kom ikke til finalen. Kanskje søker de igjen, sammen med Tromsø i 2018? Like ved Almaty ligger vintersportstedet Chimbulak, som regnes som det beste i hele Sentral-Asia.

Dagens hovedstad er Astana, som ble opprettet og hovedstad så sent som i 1997. Da flyttet presidenten hovedstaden hit fordi byen ligger midt ute på steppene - omtrent midt i landet. Byen har mange nye monumentale bygg. Tårnet Bayterek har blitt byens viktigste landemerke og en populær attraksjon. Fra toppen er det utsikt over det hele den nye byen.

Mange av bygningene i den nye hovedstaden er blitt finansiert med oljen og gassen som er funnet ved og i Det kaspiske hav. Energinæringen er også den viktigste i landet. Selv om landet fortsatt fattig i forhold vesteuropeiske land, har det den nest største økonomiske veksten i verden - etter Kina.  

Vil du vite litt mer? Snart kan du lese om Kasakhstans historie ->

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 
 Kilde: Wikipedia

KASAKHSTANS 14 PROVINSER

1. Almaty
2. Aqmola
3. Aqtøbe
4. Atyraw
 

5. Øst-Kasakhstan
6. Mangghystaw
7. Nord-Kasakhstan
8. Pavlodar
9. Qaraghandy

10. Qostanaj
11. Qyzylorda
12. Syd-Kasakhstan
13. Vest-Kasakhstan
14. Taraz

Reportasjer og reisebrev fra Kasakhstan

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14