Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

 - Danmark

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Mye moro i København

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Et besøk i København, inneholder for vårt vedkommende noen nærmest obligatoriske attraksjoner. En tur bort til Den lille havefrue, Tivoli og København Zoo drar vi stadig tilbake til, og utrolig nok synes vi besøkene er supre hver eneste gang. Byen har dessuten flere fornøyelsesparker og dyreparker, samt opplevelsessentre, museum med egne barneavdelinger og massevis av flotte lekeplasser.

Det ærverdige Tivoli er Danmark største turistattraksjon, og med god grunn synes både store og små i vår familie. I tillegg til alle de kjørende fornøyelsene, arrangeres det ofte konserter og pantomimeteater. Det flotte akvariet og alle de mange trivelig restaurantene gjør at hele familien trives godt. Ikke rart at Tivoli er et forbilde for mange andre fornøyelsesparker!

Det er ikke bare alle de eksotiske dyrene som lokker i København Zoo. De små geitekillingene på BørneZoo, labyrintlekeplassen og løpebanen der du løper om kapp med forskjellige dyr vekker også stor entusiasme. Og - ikke minst Zoo-butikken med alle de gode kosedyrene. Det eneste som ikke frister er maten ...

Av barnevennlige museum i sentrum, eller Indre by som bydelen heter, har vi to klare favoritter:
Nationalmuseets avdeling Børnenes museum hvor barna kan leke seg gjennom ulike historiske epoker og kulturer. Museet har også en kopi av en av de små båtene som ble funnet sammen med Gokstadskipet, som barna kan leke i. I tillegg til dette kommer morsomme arrangement knyttet til pågående utstillinger, akkurat nå pågår en særutstilling om astrologen Tycho Brahe. 

På Statens museum for kunst heter barneavdelingen Børnenes kusntmuseum (dessverre er avdelingen stengt fram til våren, for den skal flytte). Heldigvis er det likevel barneomvisning og morsomme verksteder på lørdager og søndager. Og i portrettsalen finnes barnestasjoner der barna kan kle seg ut i samme slags klær som de portretterte; kongelige, adelen og kjente kunstnere.

Hvis sulten melder seg mellom de to museene, kan dere ta turen innom Gråbrødretorv. Her er det mange koselige kafeer, en favoritt er Hamburgerrestauranten Sporvejen, som er innredet som en gammel trikk og serverer supergode hjemmelagde hamburgere. Fra Gråbrødretorv er det heller ikke langt til Rundetårn, som ble bygget for astronomiske observasjoner. Det er 209 meter til toppen og derfra er det flott utsikt over København - er det fint vær kan dere se helt til Sverige!

Et annet hyggelig sted å innta lunsjen er i den tropiske vinterhagen i Ny Carlsberg Glypotek. I vinterhagen med palmer og gullfisker serveres gode lunsjer, deilige kaker og ikke minst hjemmelaget kakao. Glypoteket er dessuten et flott kunstmuseum, med samlinger fra forskjellige perioder i historien. Disse samlingene vekker også barnas interesse.

Selv om shopping kanskje ikke er den ultimale familieaktiviteten har København massevis av spennende butikker for en hver smak. Dessuten – mange butikker, spesielt varehus og kjøpesentre er åpne på søndager. Langs den lange shoppinggågaten; Strøget ligger bl.a. det fine varehuset Illum. 

Dette er bare et ørlite utvalg av København kan by familier på. Byen har også fine slott, Tycho Brahes Planetarium, Voksmuseum, H.C. Andersens Eventyrhus og om vinteren kan dere gå på skøyter ved Kongens Nytorv.  Dessuten skjer det mye morsomt i Københavns andre bydeler. Og i Humlebæk, en drøy halvtimes togtur fra sentrum ligger Louisiana Museum for Moderne kunst med bl.a. en super barneavdeling. I Hellerup ligger Experimentarium.

Tilbake til København - hovedsiden ->

- Sjovforbørn er et bra nettsted med oversikt over barnevennlige attraksjoner i Danmark.
- Hot-maps har god, søkbare kart, bl.a. over København ->

Av Wenche Aale Hægermark

 
  
 

Andre reportasjer og reisebrev fra København

- Julestemning i Købehavn

 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være, visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet enda flere nyttige tips og gode råd.
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 
Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google