Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Kroatia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Kroatia

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

 

Kilde: Wikipedia

 

Republikken Kroatia ligger i krysspunktet mellom Sør- og Sentral-Europa. Landet er formet som en hestesko og grenser til mange land: Ungarn i nordøst, Slovenia i nordvest, Serbia i øst, Bosnia og Hercegovina i sørøst og Montenegro i sør. Vest for Kroatia ligger Adriaterhavet, og langs kysten og på øyene utenfor er det mange fine, familievennlige steder.

I Kroatia er barn velkommen overalt og mennesker er sammen over generasjonskløftene. Maten er mild og passer godt for barnas smaksløker. Kroatia har flest soltimer av landene rundt Middelhavet, og Adriaterhavet er den reneste delen av Middelhavet. Aller mest lyser solen over øya Hvar. På øya Brac ligger landets mest kjente strand; Zlatni rat. De fleste kroatiske strender er med småstein, rullestein eller klipper, og badesko er en god idé. Langs kysten ligger også de to fine byene Split og Dubrovnik, som begge er med på Unescos verdensarvliste.

Nasjonalparken Plitvice er også med på denne listen og regnes som et av de vakreste steder i Europa. Her ligger sjøene som store terrasser i terrenget og mellom sjøene er det mange større og mindre fossefall. Nasjonalparken, som er landet mest kjente, ligger mellom Zagrep og Split. Her ligger også en av Europas eldste skoger og det organiseres turer med både båt og turisttog. Nord og nordøst i Kroatia, ved den pannoniske slette som strekker seg gjennom flere land i Sør- og Sentral-Europa, er det sletter, innsjøer og grønne åser. I nordvest er det fjellområder med mye skog. Fjellene tilhører fjellkjeden De dinariske alpene som går gjennom flere land i Sør-Europa. 

Den kroatiske delen av halvøya Istria byr også på mange fine steder. I tillegg til de koselige middelalderbyene langs kysten, vakre øyene og det turkisblåe havet, finnes dessuten verdens minste by: Hum med 18 innbyggere, fjellandsbyen Motovun med sine bymurer. Ikke så langt fra Motovun ligger også Bevn Livade - trøffelens sentrum.

Det bor rundt 4,5 millioner mennesker i Kroatia og nesten 800.000 i hovedstaden Zagrep. Flesteparten er kroater som snakker kroatisk, og er katolikker. De som jobber i turistnæring snakker ofte engelsk. Italiensk og tysk er det også ganske mange som kan.

V
il du vite litt mer? Snart kan du lese om Kroatias historie ->

 


                                     
                          
 

 

 

  


 

Losinj

Utenfor øya Losinj lever flaskenesedelfiner. I byen Veli Losinj kan dere se på et interessant

delfinbevaringsprosjekt med utdanningssenter og delfinutstillinger.

Brijuni

Denne øygruppa er en nasjonalpark på Istrias vestkyst. Her hadde Tito sitt sommersted og han tok med mange eksotiske dyr hit. I dag lever dyrene i Safariparken. 

 Kilde: Wikipedia

KROATIAS 21 FYLKER

1. Bjelovar-Bilogora
2. Brod-Posavina
3. Dubronik-Neretva
4. Istria
5. Karlovac
6. Koprivnica-Krizevci
7. Krapina-Zagorje

8. Lika-Seni
9. Medimurje
10. Osijek-Baranja
11. Pozega-Slavinia
12. Primorje-Gorski
13. Sibenik-Knin
14. Sisak-Moslavina

15. Split-Dalmatia
16. Varazdin
17. Virovitica-Podravina
18. Vukovar-Srijem
19. Zadar
20. Zagrep
21. Zagrep omegn

Reportasjer og reisebrev fra Kroatia

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9