Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

- Fjellet

- Kysten

- Byene

- Bygdene

- Nasjonalparkene

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Langs den norske kysten

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Den flotte norske kystlinjen er nesten 8500 mil med alle krinkelkroker i fjordene, rundt øyer, holmer og skjær. Det er over doblet så langt som rundt jorden! På Øst- og Sørlandet er det ganske flatt langs kysten, mens ved fjordene på Vestlandet, ved Trøndelagskysten og det nordnorske havet starter de høye fjellene like bak kysten. 

Det kryr av familievennlige besøksmål langs den norske kysten. Å besøke et fyr er for eksempel en god idé. Fyrene er en viktig del av det norske kystlandskapet, og nå som alle fyrene er automatisert, tar mange  av dem gjerne tar i mot besøk - enten dere bare vil på et dagsbesøk eller ønsker å overnatte. Dessuten er det spennende å gå på oppdagelsesferd i fjæra.

 

Det er gratis å fiske i sjøen for alle som bor i Norge. Men med rettighetene følger også en del plikter. Disse kan du få oversikten over i brosjyren Kysten er din som kan bestilles eller lastes ned hos Fiskeridirektoratet.

 

 
 

 
 
 
 
 

Oslofjorden

Oslofjorden strekker seg fra Rådhuskaia i hovedstaden til Færder fyr; til svenskegrensen på østsiden og Langesund i vest. Der fjorden møter  havet. Ved Drøbaksundet går skillet mellom Indre og Ytre Oslofjord. Her starter også Hurumlandet som deler fjorden i to; Drammensfjorden og Indre Oslofjord. Fjorden er et populært friluftsområde med tusenvis av idyller og en flott natur med mange forskjellige planter og dyr.

Aktuelle reportasjer:
- Osloøyene

 


 

Sørlandet

Her er det mange fine og barnevennlige plasser, bl.a. flere av øyene utenfor Lillesand, bra og populær er Skogerøy. Været er stort sett fint og badetemperaturene gode. De hvite husene, små idylliske byer med brosteinsgater, svabergene, rullesteinsstrender, festivaler og Norges sydligste punkt; Lindesnes, er noen av det vi forbinder med Sørlandet. Dyreparken og Kaptein Sabeltann er mange små barns favoritter. Sørlandsbadet i Lyngdal har på kort tid blitt en populær familieattraksjon. Vil dere besøke innlandet kan dere ta båten oppover Telemarkskanalen.

I vest

Kysten langs de fire vestlandsfylkene; Rogaland, Hordaland, Sogn & Fjordane og Møre & Romsdal, går mange steder langt inn i landet. Her er det mange meget familievennlige øyer og gode fiskemuligheter og gode muligheter til å lyse etter krabbe (det liker barna godt). Været er dog mer ustabilt enn på Sørlandet.
I Rogaland endrer landskapet seg fra et sørlandsterreng, via Jærstrendene til vestlandsk fjordlandskap. Eksempler på familievennlige øyer er Fogn, Randøy, Skjernaøyene og Langøy. De mange, lange og vakre fjordene preger resten av Vestlandet. I Hordaland er det rundt hele 6500 når man teller med holmer og skjær. Her finnes også landets største innlandsøy - Osterøy. Sogn & Fjordane er vårt vestligste fylke med store variasjoner i kystnaturen. Mens Møre & Romsdal kan skilte med Geirangerfjorden, som er kjent langt utenfor Norges grenser.

Trøndelagskysten

Øyene ute i havgapet langs Trøndelagsfylkenes kyst er stort sett flate med steinete runde former. Sør for Trondheimsfjorden er skipsleden beskyttet av Hitra og andre store øyer, her er det også mye fisk. Ytterst i Trondheimsfjorden stuper de bratte fjellsidene ned i sjøen, mens lengre inn - innenfor Trondheim, ligger gårder med store åkrer. Ute ved havet igjen, fra Fosenhalvøya og nordover langs Namdalskysten kan dere besøke koselige fiskevær med rorbuer, fyr og se hulemalerier som er tusenvis av år gamle.

Den nordnorske kysten

I Nord-Norge er tilknytningen til havet sterkere enn i andre deler av landet. Fisket er en viktig inntektskilde og 9 av 10 innbyggere bor langs kysten. Fiskeværene er mange, spesielt i Lofoten og Vesterålen. Dere kan være med på hvalsafari, padle havkajakk eller dykke blant spekkhuggere. Kystlandskapet er preget av øyer, fjorder og fjell. Her ligger Norges største øy; Hinnøya. Utenfor Røst i Lofoten ligger dessuten verdens største kjente kaldtvannskorallrev.

Nyttige båtferietips for barnefamilier

I tillegg til god planlegging, pass godt på huden i solen og sørg for at dere kan og følger sjøvettreglene

God og enkel mat er supert på båtferie, her er to gode oppskrifter fra Båtmat ->.

Selv om det ikke er så hyggelige å tenke på, kan det være lurt med noen gode
råd og medisiner mot sjøsyke ->.

Vi har samlet flere nyttige tips og gode råd.

Aktuelle boktips og -anmeldelser

Båtmat - på to bluss i ferien

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST
 Google