Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

 - Spania
 - Kanariøyene
 - Gran Canaria

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

- Las Palmas

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Las Palmas - for hele familien

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Gran Canarias hovedstad; Las Palmas har mange familievennlige attraksjoner. Her kan dere rusle rundt i de trivelige gamle bydelene La Vegueta og Triana, bade på den herlige bystranden Playa de las Canteras og kople av i en av byens fine parker. Det er dessuten flere museum som passer for både liten og stor, gode muligheter for shopping og mange hyggelig kafeer og restauranter.  

I de gamle bydelene La Vegueta og Triana er det massevis å se og oppleve. Markedshallen Mercado de Vegueta er et must for de matglade. Et tips er å avslutte markedsbesøket på et av markedshallens bakerier som selger ferske churros. Churros er spanske smulteringer og de smaker skikkelig godt dyppet i kakao. 

Det er hyggelig å rusle rundt blant fine gamle hus, vakre kirker og flotte torg i Vegueta-Triana. Trenger dere en pause er det mange koselige kafeer her. Den gedigne Santa Ana katedralen ble påbegynt omtrent samtidig med at Columbus oppdaget Amerika, og fra tårnet har dere utsikt over hele byen.  

Det er særlig to museer i Vegueta-Triana, som også barn kan synes er spennende og  interessante. Det er Museo Canario og Casa de Colon. Museo Canario viser hvordan guanchene – de første innbyggerne på Kanariøyene - levde. Her vises mange saker som guanchene brukte, flere fine modeller; bl.a. av en hulelandsby og ikke minst et helt rom der hodeskaller ligger på rekke og rad. En sånn passelig skrekk-og-gru-opplevelse for barna.

Casa de Colon er huset der Christopher Columbus bodde da han var innom øya. I dag er dette et trivelig museum. På veggene er det malt kart over Amerika og Columbus sine reiser og fine modeller viser hvordan Las Palmas har utviklet seg gjennom årene. Ta en ekstra titt på de vakre trebalkongene, slike balkonger er typiske for Kanariøyene. 

I den trivelige gågaten Calle Mayor de Triana og i sidegatene finns det mengder av butikker – og noe som passer for enhver. Her er både typiske spanske kleskjeder som Zara og Mango, mer særpregede butikker samt flere store, fine hobby- & leketøybutikker. I slutten av gaten ligger San Telmo parken, og en liten is-pause på parkens vakre Art deco-kafé er virkelig ikke å forakte.

Byens største shoppinggate er Mesa y Lopez, men denne er ikke like trivelig, og langt mindre barnevennlig enn Calle Mayor de Triana.

Både San Telmo parken, og de to andre flotte parkene – Doramas og Santa Catalina har fine lekeplasser. I Parque de Domares ligger Pueblo Canario – en liten utstillingslandsby med kanarisk arkitektur. Ved Santa Catalina ligger vitenskapsmuseet Museo Elder – et ypperlig sted for alle, både små og store, ”nysgjerrigper'er”. Santa Catalina parken er dessuten stedet for de fleste karnevalsarrangementene i Las Palmas.

Skinner solen når dere besøker byen er den herlige bystranden Playa de las Canteras et deilig sted å bade, slappe av, se på folkelivet og kanskje ta en matbit på en av kafeene langs strandpromenaden.

Tenk på at Las Palmas er en langstrakt by, og skal dere besøke f.eks. både Markedshallen, Las Canteras-stranden og Museo Elder er det for langt å gå. Det er imidlertid billig å ta taxi, eller ta en buss fra f.eks. buss-stasjonen ved San Telmo parken. Herfra går også turistbussen Gua Gua Turistica, som kjører rundt gjennom hele byen, og dere kan gå av og på akkurat der dere ønsker.

Av Wenche Aale Hægermark

Tilbake til Las Palmas - hovedsiden ->
 

 Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være, visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet enda flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medle

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google