Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Leie av Feriebolig

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Å leie feriebolig er populært blant familier. Ikke minst setter familiene pris på plassen og friheten det gir. De fleste finner boliger via internett - og de aller fleste er godt fornøyd med boligen de kommer til. Likevel det finnes noen tips og råd det er lurt å følge.  
 

 

Nyttige tips ved ferieboligjakt på nettet

Når dere leier bolig på internett så må dere sannsynligvis ut med en ganske stor pengesum i forkant. Selv om dere sjelden vet helt sikkert hvem dere leier av eller gjennom, er dere nødt til å stole på vedkommende. Derfor er det lurt å ta visse forholdsregler.

1. Nettstedets utseende og første inntrykk
Et utleiefirma med en amatørmessig nettløsning og få utleieboliger, eller en side med dårlig oversatt norsk, har trolig heller ikke full oversikt over utleieboligene, og da er veien til bookingfeil og misforståelser kortere.
Kontroller også at det kommer tydelig frem hvilke personer som er ansvarlig for firmaet, hvilken bankforbindelse firmaet benytter o.s.v.
 
2. Tilgjengelighetskart kan mangle oppdateringer
Mange utleiefirmaer har diagrammer som viser om utleieobjektene er ledige eller ei. Disse kan gi en god pekepinn, men stol ikke helt på dem. Mange utleieboliger er registrert på flere nettsteder og dermed kan det oppstå mangler i oppdateringene. Sørg derfor for at du alltid får en skriftlig bekreftelse.

3. Utenfor reisegarantifondet
Formidlere av ferieboliger er ikke omfattet av reisegarantifondet, slik at dere ikke vil ha noen garantier hvis firmaet går i konkurs. En god idé er derfor å sjekke økonomi o.l. i f.eks. Brønnøysundregisteret (gjelder kun norske firmaer).

4. Søk informasjon om firma og personer
I tillegg til å sjekke flere referanser, sett av tid til å google både firmaet og de ansvarlige personene. Hvis det er noe grums, ville du ofte kunne finne informasjon om dette på nettet. Dessuten hvis du ikke får noen treff (eller bare treff av nyere dato) er det verdt å se opp.  Har man et utleiefirma bør det jo finnes informasjon om det flere steder på nettet.
 

Gode råd ved leie

 Det finnes en del forhold det er verdt å tenke på ved leie av feriebolig. Det er viktig å finne ut så mye som mulig, som f.eks. hvor langt det er nærmeste butikk, strand og lignende. Dobbelsjekk gjerne opplysningene på nettet og be om referanser. Husk å ta vare på alle kvitteringer og all dokumentasjon. 

1. Leiekontrakten
Les nøye gjennom leiekontrakten og sørg for at alt som er viktig for dere er med i den (f.eks. beliggenhet - avstand til stranden og hva som skal finnes i huset). Det er nemlig leiekontrakten som bestemmer hvilke rettigheter (og plikter) dere har. I avtalen skal det stå hvor mye og når dere skal betale, når dere disponerer boligen, hva som skjer hvis noe blir ødelagt, hva som inngår og kan brukes (f.eks. oppvaskmaskin, grill, badstue, sykkel og båt), hvilke fasiliteter i nærheten dere kan benytte. Ligger ferieboligen i et leilighetskompleks finnes det ofte svømmebasseng og tennisbane, kan slike fasiliteter benyttes fritt? 
Det skal også være tydelig hvilke ekstrautgifter som eventuelt kan tilkomme f.eks. for leie av sengetøy eller kjøp av renholdstjenester. Kontrakten skal også ha klare regler for hva som skjer ved sykdom hvis dere blir nødt til å avbestille.

2. Ordrebekreftelse
Be om å få en skriftlig bekreftelse på at bookingen er registret og i orden, der betingelsene for booking fremgår tydelig.
Ordrebekreftelsen skal inneholde punkter det kan bli tvil om, slike som f.eks:
- Aktuell utleiebolig og utleie periode
- Bekreftelse på at depositumet er mottatt, størrelsen på beløpet og informasjon om når det blir betalt tilbake og hvilke regler som gjelder ved skader.
- Bekreftelse på om sluttrengjøring og/eller sengetøy inngår eller ei, samt evt. ekstrautgifter knyttet til dette.

3. Forskuddsbetaling
Ikke betal inn et stort beløp lang tid i forskudd. Beløpet bør dessuten plasseres på sperret konto, slik dere kan få dem tilbake hvis utleier/formidlingsfirma går i konkurs.

4. Depositum
Et depositum skal ikke være uforholdsmessig stort (maks 25 prosent av utleiesum), og bør plasseres på sperret konto. Pass på at vilkårene for avregning av depositumet er rimelige og konkrete. Sjekk dessuten huset nøye ved ankomst. Hvis det er noen skader, ta bilder og kontakt utleier evt. utleiers representant på stedet.

Sjekk dessuten (ved ankomst) at boligen samsvarer med det som er oppgitt i kontrakten. Hvis ikke; dokumenter med bilder og kontakt utleier evt. utleiers representant på stedet.
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE