Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

- Sverige

- Dalarna

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Leksand Sommarland

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Like nord for Leksand ligger den fine, familievennlige og populære aktivitetsparken Leksand Sommarland flott til ved innsjøen Siljan.

Mange av aktivitetene er da også knyttet til vann. I Vannlandet er det en liten innsjø for trampebåter, robåter og kanoer, bassenger og mange forskjellige morsomme vannsklier, bl.a. Sveriges lengste for gummiringer og den bratte Fritt fall-sklien som har en fallhøyde på 17 meter og passer for skikkelige tøffinger.

I tillegg til vannlandet finnes et Motorland med både go-cart (min. 140 cm) og firehjulinger (min 130 cm). Begge deler er kjempegøy!! Og vel så populært blant foreldrene som blant de unge håpefulle.

Nytt for i år er et Tivoliland, som er et ypperlig tilbud til de yngste gjestene. Her finnes bl.a. en liten berg- og dalbane, forskjellige karuseller og et grisetog. I og med disse og flere liknende attraksjoner har parken også blitt et flott sted for mindre barn, fra rundt 2-3 år.

Parken har også flere andre supre aktiviteter, bl.a. ponnyriding, indianerlandsby, tarzanborg, gullvasking, flere hindreløyper, klatrevegg og ikke minst strikkhopp/bungee trampoliner. Dessuten finnes det et parktåg som går hver halvtime. For å få en god oversikt over parken og aktivitetene er det en god idé å ta toget når dere kommer til parken.  

Vi hadde en veldig trivelig dag i parken, og var godt fornøyd med tilbudene både på aktivitets- og spisestedfronten. Det finnes fire forskjellige spisesteder, som alle serverer familievennlig mat. Prisene er det heller ingenting å si på (prisene varierer i forhold til barnas høyde). Rimeligst er det på Pastahouse der de enkle rettene koster kr. 35,- for barneporsjoner og 45,- for voksenporsjoner. Dessuten finnes det mengder av benker og bord der dere kan nyte medbrakt mat og grill for grilling av medbrakt grillmat.

Et stort pluss for oss foreldre er at det ikke er så mange salgsstand, og dermed slipper vi maset fra barna som gjerne vil kjøpe både ditt og datt. Dessuten er det godt med søppelkasser, og hele området gir et rent og pent inntrykk. Det er gratis parkering like ved. Det eneste barna savnet var at maskoten Billy Bäver også hadde gått rundt i parken og hilst på barna. Men så hadde de da også vært på Tusenfryd noen uker tidligere, og da var nettopp det å hilse på Tusenbeinmaskoten Fryd et av høydepunktene.  

Så til det viktigste for de unge; hva likte barna best?

Emil, 9 år
1. Firehjuling (motorsykkel)
2. Vannskliene (særlig dem med badering)
3. Trampebåter

Fredrik, 7 år:
1. Strikkhopptrampoline
2. Vannskliene (særlig dem med badering)
3. Hinderløypene

Livia, 4 år:
1. Ponniriding
2. Drage berg- og dalbanen (liten)
3. Dumpebåter


Så til det viktigste for en del voksne, hva likte …

... Richard, 43 år (med barnesinnet i behold) best:
1. Vannskliene (særlig den store og raske med badering)
2. Firehjuling - Motorsykkel
3. Go Kart (hvis jeg hadde rukket det…)

For ytterligere info; se parkens hjemmesider og ta en entrébrosjyre når dere vel er på plass. Der finner dere alt dere trenger å vite.

Av: Wenche Aale Hægermark 5.7.2007

 

Tilbake til hovedsiden - Dalarna
 

 

Flere reportasjer og reisebrev fra Dalarna

- Reportasje fra Orsa Bjørnpark
- Familieferie rundt Siljan
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index