Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Spania

- Balearene

- Mallorca

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Noen familievennlige natur- og kulturattraksjoner

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

La Granja (ved Esporles)
Denne gamle herregården som ble bygget av maurerne, er i dag et flott museum. Her har de vanlige mallorkanske husdyr, slike som svarte små griser, esler, geiter, sauer, kaniner og hester. På onsdager og fredager viser mennesker kledd i folkedrakter fram yrker som var vanlige før i tiden (f.eks. skomakere, vevere, bakere, krukkemakere, osteystere og lysstøpere). De serverer også smaksprøver av tradisjonell mallorkansk mat, og du kan se både folkedans- og sangoppvisninger, samt egne hesteoppvisninger der hestene bl.a. danser på bakbeina. Hagen i La Granja er både nyttig og vakker. I det gammeldagse apoteket kan du se hvordan de lager medisiner av urtene i hagen. Mens stemningen i kjeller er uhyggelig, med både torturkammer og dystre fengselsceller.

 

 

Toget mellom Palma og Soller
Det er koselig å ta toget mellom Palma og Soller. Togreisen skjer med det samme gamle toget som ble brukt til å frakte både mennesker, appelsiner og sitroner den gang jernbanen åpnet for nesten hundre år siden. Det er mye å titte på fra togvinduet - både vakre blomsterenger der det står både oliven- og mandeltrær og bratte fjell, og rett som det er kommer du til inn i en av de 13 mørke tunnelene.

I Soller er det hyggelig å rusle omkring blant fine gamle hus, koselige butikker og ikke minst besøke isfabrikken Sa Fabrica de Gelats. Der de lager kjempegod is – særlig appelsinsorbeten! I Soller er det også en fin botanisk hage med planter som bare finnes på Balearene og et naturhistorisk museum der du kan se på fossiler og hvordan naturen har utviklet seg gjennom 300 millioner år. Fra Soller til Port de Soller går trikken som kalles Appelsinekspressen, og nede i Port de Soller er det også kjempekoselig å gå rundt. Kanskje titte litt på fiskerne som sitter i havnen og reparerer garnene sine, besøke stranden – og hvis du skal være her noen dager, bli med på den fine båtturen til La Calobra, forbi både høye, bratte fjell og massevis med grotter.

Dryppesteinsgrotter
Det finnes mange dryppesteinsgrotter på Mallorca. I grottene henger stalaktittene  som istapper fra taket og stalagmittene vokser opp fra gulvet. Alle disse dryppesteinene er av kalkstein, og de blir til ved at vannet fester seg enten i taket eller drypper ned på gulvet. Den lengste er mer enn 20 meter høy, og over 2 millioner år gammel. Det tar nemlig 100 år for en dryppstein å vokse én centimeter. I grottene er det også mange søyler. Da har stalaktitter og stalagmitter har møtt hverandre og vokst sammen.


De fleste dryppesteinsgrottene på Mallorca ligger i nordøst eller sørøst. Blant annet i Campanet, ved Arta og så den mest kjente ved Porto Cristo, som kalles Dragegrotten og har flere spennende historier knyttet til seg. Det sies at store draker hjalp sjørøverne med å vokte skattene de gjemte her, så grottene heter kort og godt Drakegrottene. Kanskje er det nettopp i disse hulegangene de mektige tempelridderne gjemte sin skatt også. Skatten som skal være så utrolig verdifull at finneren vil bli uendelig rik. Det finnes i alle fall papirer som viser at mange mennesker har lett etter tempelriddernes skatt nettopp i disse grottene, men det står ingenting om at de fant den…

Tilbake til Mallorca - hovedsiden ->

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google