Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Matauk

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Å plukke bær og sopp, fiske fisk og fange skalldyr er hyggelige familieaktiviteter.  Slik mat er nesten alltid miljøvennlig, men ta aldri mer enn dere skal bruke og tenk på ikke å ødelegge røtter o.l.

Vel hjemme igjen er tiden inne for å
samles på kjøkkenet for å tilberede maten. Å koke favorittblåbærsyltetøyet mens barna sitter ved kjøkkenbordet, velger ut glass og tegner sine egne etiketter – gjerne med opplevelser fra turen, er en populær aktivitet hjemme hos oss. Og barna er ikke mindre stolte når det kjempegode syltetøyet serveres sammen med pappas pannekaker!

 

 

 

Mat fra skog og mark

I skogen kan dere finne både bær, sopp og ville urter, men vær sikker på at intet av det dere tar med dere er giftig.

På bærturer hører det med at en del av bærene er spist opp før vi kommer hjem, for bær smaker iblant best når de spises som de er. Likevel er det kjempegodt med hjemmelaget syltetøy, gele og saft. Og det er mange trygge bærsorter: Bjørnebær, blåbær, bringebær, krekling, markjordbær, multer, rognebær, tranebær og tyttebær.

Barn synes det er utrolig at man kan lage suppe av og spise brennesle - selv om jeg i ærlighetens navn må innrømme at det ikke er det beste mine barn har smakt. Det er mange flere ville urter som kan brukes i maten, til supper eller til teblandinger. Og disse kan det være spennende å sanke. Det er en god idé å kjøpe eller låne en god urtebok.

Sopp finnes det mye av både i skog og mark, og stekt i meierismør smaker det fantastisk. Men det er mange giftige sopper, og hvert eneste år får vi høre en skrekkhistorie om noen som har spist det de trodde var trygge sopper, men viste seg å være meget giftige. Vær derfor svært forsiktig, og kontroller ekstra nøye hva dere skal spise (enten i en god, nyere soppbok eller ved soppkontroller, for mer info se matportalen). Spis heller aldri rå sopp.

Oppskriftstips: blåbæroppskrifter

Mat fra havet
Barn synes det er kjempestas å dra i land sine egne fisker, for ikke å snakke om å fange krabber! Å plukke blåskjell er også populært. Dessuten smaker den egne fangsten langt bedre enn den dere finner i fiskedisken. Men husk å sjekke blåskjellvarsel og om det er miljøgifter i fiskene eller skalldyrene (se matportalen).

Fiske- og skalldyrsoppskrifter som pleier å falle i smak hos både store og små:
- Oppskrift på bl.a. fiskekaker fra kokeboken Båtmat

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google