Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Oppskrifter fra kokeboken Båtmat

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Vi har fått lov til å gjengi to av oppskriftene fra kokeboken, som i tillegg til mange spennende og utradisjonelle matretter, gir tips til matlaging ombord og hvor dere kan finne føden. 

Grove fiskekaker

"En ting jeg misliker med de aller fleste fiskekakene vi får kjøpt ferdiglaget, er at de er så kompakte og tunge. Ofte er det blandet inn mye potetmel, som ikke bidrar særlig til å dempe fiskekakens tetthet. Dersom du har det som jeg, kan jeg anbefale husmortrikset i denne oppskriften.

for fire
800 gram filetert og beinfri fisk
1 finhakket sjalottløk
1 finhakket liten fennikel
2 ss finhakket ingefær
1 håndfull hakket gressløk
3 eggehviter
smør til steking

slik gjør du:
Her kan du bruke det fiskeslaget du har tilgang på, og det er bare deilig å blande både røde og hvite fiskeslag. Bruk i hvert fall én fet fisk, som for eksempel laks. Hakk fisken godt med en skarp kniv, og bland inn løk, fennikel, ingefær og gressløk. Pisk eggehvitene stive, og vend denne luftige kremen forsiktig i fiskeblandingen. Denne nesten flytende deigen må stekes med en gang, ellers faller den sammen. Bruk en middels varm panne med smør, og legg fire store burgere i pannen av gangen. Disse fiskekakene egner seg mye dårligere som gummiviskelær og tennisballer enn de ferdigproduserte, men til gjengjeld  er de langt bedre som middagsmat i båten vår. Til slike fiskekaker kan du serverer salat og en kald saus som raita eller rømme- og dilldressing, eller med kokte poteter hvis du har mest lyst på det. Dersom du lager mange nok med en gang, har du til lunsj underveis neste dag, for eksempel med salat i pitabrød."

Mammas røede potetsalat


"Ferdigkjøpt potetsalat er kanskje noe av de vondeste jeg vet om. Har du allerede kokte poteter fra i går, er denne salaten nesten like rask å lage som å åpne en slik boks. Min mor liker ikke å stå over grytene i timevis, men hun er desto bedre til å inspirere andre til å lage mat, noe som sparket i gang min egen matinteresse. Hun har dog noen spesialiteter som ingen slår henne på. Potetsalaten er en av dem. For meg er dette smaken av barndommens sankthansaften.

for fire
1 grovhakket rødløk
1 selleristilk i tynne skiver
1 liten grovhakket purre eller 2 vårløk
4 ss grovhakket sylteagurk
6 ss rømme
3 ss yoghurt naturell
3 ss majones
1 ss dijonsennep
saften av 1/2 sitron
1 ss hvitvinseddik
noen kapers eller litt salt
1/4 finhakket chilipepper
6 av gårsdagens kokte poteter
pynt med granateplefrø

slik gjør du:
Blant alt annet enn poteter og granateplefrø i en bolle. Skrell og del potetene i så store stykker som du foretrekker, og bland dem inn i den ferdige dressingen. Strø over granateplefrø. En slik potetsalat blir gjerne bedre av å stå et par timer før servering.

NB! Får du mange kokte poteter til overs etter middagen, så vet du hva du skal servere dagen etter! Er de skrelt, kan du skvise over en sitron; syren gjør at potetene ikke blir stygge i kjøleboksen over natten. Vær da kanskje litt mer varsom med sitronsalt i dressingen. Eller ikke."

God tur & appetitt!

Les omtalen av boken.
 

  

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index