Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

- Sverige

- Dalarna

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Orsa Bjørnpark

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Omtrent 15 km nord for Orsa i villmarksområdet Grønklitt ligger Orsa Bjørnpark. Her lever de fleste store nordiske rovdyrene, samt verdens største bjørnerase; Kamtjaktabjørnen og den 9. juli flytter dessuten to sibirske tigrer – verdens største kattedyr, inn i parken. Et besøk i parken i tillegg til å se dyrene en flott mulighet til å lære mer om dem.

Dyrene i parken har store områder til rådighet og lever i et naturlig villmarksmiljø. Rundt parken går det fine gangveier med flere rasteplasser. Her finnes gangbroer og utsiktsplasser, med god utsikt over både dyrene og parken. Ved innhegningen er det satt opp informasjonstavler med korte og relevante tekster som også er interessante for barna å lese.

Da vi besøkte parken (26.6.2007) var det de små bjørnungene og de to store Kamtjaktabjørnene som fengslet mest. Og selvfølgelig det å få øye på dyrene på de store områdene – og vi fikk etter hvert sett dem alle. Det har lettest å se bjørnene og den ene gaupe, for de holdt til i nærheten av gangstiene. Mens vi fikk speide lenge for å få øye på både ulvene og jervene.

I parken finnes det fine, illustrerende skilt som viser hvor store flere av de forskjellige dyrene er, og barna synes det var stas å måle seg selv i forhold til dyrene. Ingen av oss hadde den minste anelse om at Kamtjaktabjørnen var så stor – over tre meter!

9. juli kommer det to sibirske tigrer til parken, rovdyrsenteret der dere kan lære mer om dyrene innvies og på det nye amfiteateret vil det være daglige informasjonsshow. Da vil nok besøket i parken vare lengre enn hva det gjorde når vi var der. Vi tilbrakte to timer i parken, mens det etter utvidelsen blir mer av en heldagsutflukt. Prisen for en familie går opp; fra dagens SEK 260,- til SEK 380,-.

Ønsker du å vite mer, ta en titt på Grønklitts hjemmesider. I området arrangeres mange flere spennende og familievennlige aktiviteter, slike som for eksempel beversafari, rideturer, kanoutflukter og turer på firehjulinger. Det finnes bl.a. overnattingsmuligheter, restaurant og bademuligheter.

Av Wenche Aale Hægermark 5.7.2007

Tilbake til hovedsiden - Dalarna

 

 

 

 

Flere reportasjer og reisebrev fra Dalarna

- En dag i Leksand Sommarland passer fint på familieferien
- Familieferie rundt Siljan
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

 

 

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE