Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

- Oslo

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Familievennlige aktiviteter i Oslo

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

I Oslo er det alltid mye forskjellige å finne på. Her finnes flere spennende museer og opplevelsessentre, og det er nesten alltid en eller annen festival på gang. I marka, langs kysten og på øyene finnes det stier og muligheter til flotte naturopplevelser både til fots, med sykkel eller en eller annen slags båt. Hvorfor ikke nyte parklivet, besøke et bad eller bli med på guidet tur?

Byens museum og opplevelsessentre
Mange av Oslos museum byr på spennende og interessante opplevelser for både barn og voksne. I skoleferier og  helgene (særlig den første søndagen i måneden) har mange museer egne familiearrangement. Dessuten har både Nasjonalgalleriet og Astrup Fearnley Museum egne kunstklubber for barn (en lørdag i måneden) og Munch-museet har barneverksted. Om sommeren kan dere besøke slottet.


Festivaler og familieforestillinger
Gjennom hele året skjer det noe på festival eller teaterfronten. Nesten hver festival med respekt for seg selv har også egne arrangement for barn og unge, mens byens teater ofte frister med familieforestillinger.

Guidede turer
Det finnes mange måter å se Oslo; enten dere velger å gå, se byen fra luften, ta små bytog, bli med ut på sjøen eller velger buss, så har dere mulighet til å bli med på guidede turer. Vil dere heller ta turen alene er det mulig å laste ned lydguider over enkelte områder.

Byens parker
Oslo har mange fine og koselige parker, både velkjente og mindre kjente. Den største; Frognerparken med bl.a. Vigelandsanlegget, Frognerbadet og Frognerborgen er også Norges mest populære turistattraksjon. Det er mye som skjer i parkene, for eksempel arrangeres både festivaler og dukketeater.

Det er Friluftsetaten som har ansvaret for Frognerparken,  St. Hanshaugen, Torshovdalen, Tøyen kulturpark og flere av parkene i sentrum, mens de enkelte bydelene har ansvar for "sine" parker. På friluftsetatens parknettsider finnes kort og konsis informasjon om "deres" parkene og mulighet til å laste ned en brosjyre om Frognerparken.

Morsomme innendørs aktiviteter som lekeland, go-kart og bowling
Hos Harald Huysman Karting kan barn helt ned i femårsalder (høydekrav 110 cm) prøve seg som "racerkjørere" - en så godt som garantert populær aktivitet! Bowling faller også i smak hos de fleste barn. Når barna spiller settes det opp  grinder som hindrer at bowlingkula havner i renna, og gjør det mye lettere - og morsommere for barna! I Oslo finnes det flere bowlinghaller som kan sette opp slike grinder. Store, innholdsrike innendørs lekeland er blitt skikkelig populære og har poppet opp flere steder i Oslo og omegn. 

Besøksgårder
Lyst til å hilse på husdyr og kanskje kose med noen av dem? Det finnes flere besøksgårder i og rundt Oslo og de er vel verdt et besøk. På noen av gårdene har de også kafé og gårdsbutikk der de selger lokalprodusert mat og andre lokale produkter.

Bademuligheter
Det massevis med fine badestrender på Oslos alle kanter og ute på øyene. Friområdene forvaltes av Friluftsetaten som har samlet mye nyttig informasjon på sine badeinfonettsider: Her finnes både oversikt over badetemperaturer og beskrivelser av de forskjellige badeplassene, fordelt på Marka, Oslo nord, Oslo sør, Oslo vest, Oslo øst og øyene.

Friluftsbadet i Frognerparken er populært sommerstid. Innendørsbasseng og badeland finnes det flere av i Oslo og omegn. En oversikt over svømmehaller og bad finner du her.

Ut på tur i marka
Få andre hovedsteder kan skilte med store skoger like utenfor byens grenser. Både i Østmarka og Nordmarka er det mengder av turstier, sykkelveier og skiløyper der serveringsstuene ligger på passende avstander. Mulighetene for kanoturer langs elver og over vann, kanskje med fiskestangen på lur, er også til stede like utenfor byens sentrum.

Les en bok - så blir du klok
Deichmanske bibliotek har flere filialer i Oslo. I sentrum (Arne Garborgs plass) ligger hovedbilioteket, med en egen stor barne- og ungdomsavdelingen og Kinotek. Andre sentrumnære filialer er Grünerløkka (med spesialavdeling for tegneserier) og Majorstua. På bibliotekene har de dessuten pc-er med internettoppkobling som det er gratis å bruke. Det arrangeres også forskjellige forestillinger til barn og unge. Ta en titt på Deichmanskes egne nettsider for mer informasjon. 

Særskilte vinteraktiviteter
Vinter-Oslo byr gjerne på is og snø. Og dere skal ikke så langt utenfor sentrum for å finne fine skiløyper. Kanskje dere heller vil teste skøytene på glattisen eller kanskje suse nedover på kjelke eller akebrett? I så fall finnes det muligheter for det også. Frister alpinsporten mer, så er det flere alpinanleggene i og rundt hovedstaden. Se vår omfattende oversikt for mer detaljert informasjon. ->


 

  

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index