Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

- Oslo

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Besøksgårder i Oslo og omegn

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Oslo har flere besøksgårder der dere kan se på husdyrene og kanskje få kose med noen av dem. Har dere mer sansen for øgler, slanger, edderkopper og andre reptiler kan en tur innom Oslo Reptilpark være midt i blinken.  

Bogstad Gård er kafeen, museet og fjøset (med kuer, hester, kaniner og sauer) åpen alle hverdager unntatt mandag (mellom kl.12-16). I blant arrangeres også familiesøndager og andre hyggelige aktiviteter. Du finner mer informasjon på nettsiden deres.

E.K.T. Rideskole og Husdyrpark har åpent alle dager fra rundt kl. 11. I stallen (inngang kr. 30,-) bor, foruten alle hestene, også kuer, griser, geiter, sauer og kaniner. Det er også mulig for barn å ri en runde på ponni (kr. 30,-).

Kampen Økologiske Barnebondegård (KØBB) er en liten bondegård med koselige rødmalte trehus, midt i byen. På gården har de bl.a. hest, esel, griser, sauer, geiter, kaniner, marsvin og høner. Se deres nettsider mer informasjon. 

Nordre Lindeberg gård eies og drives av Oslo Kommune og har de samme dyrene som fantes på en del bondegårder i gamle dager. I fjøset treffer du hester, kuer, kalver, sauer, geiter, griser, kaniner, høner, ender og gjess. Fjøset er åpent fra kl. 9-18 på hverdager og kl. 10-16 i helgen.

Søndre Ås gård og miljøsenter ligger på Holmlia og har åpent mellom kl. 8-20 (8-16). Gården er også fritidsklubb. Her kan dere kjøre hest og kjerre eller ri, hilse på grisene og kose med sauene.

Oslo Reptilpark holder til midt i Oslo Sentrum og er Norges eneste reptilpark med over hundre reptiler. Her boltrer seg en krokodille, øgler, slanger, skilpadder, frosker, edderkopper, pirajaer og andre saltvannsfisker. Det er åpent fra 10-18 tirsdag til søndag. Det beste er imidlertid å besøke parken rundt kl. 17 på tirsdager, for da får reptilene mat.

I tillegg til disse gårdene finnes det enda flere som dere kan besøke, men da må dere avtale besøkstid på forhånd. Dette gjelder Hauger Gård og Skjerven Gård, begge ligger i Maridalen
.

Besøksgård like utenfor Oslo

Losby besøksgård på Lørenskog har åpent alle dager unntatt mandag: Hverdager fra kl.9-15. Lørdag og søndag fra 10.30- 15.00. Det er også kafé på gården og utleie av kano. På søndager er det muligheter for barneriding. Innimellom; f.eks. i skoleferiene og noen helger er det ekstra aktiviteter på gården.

Jegstad besøksgård i Vestby er en gård i full drift med både korn- og melkeproduksjon. Her finnes hester og kuer, og alle andre dyr som hører hjemme på bondegårder. Du finner mer informasjon om åpningstider o.l. på gårdens nettside.

Tilbake til:
- Familievennlige aktiviteter i Oslo
- Hovedsiden for Oslo


 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale HægermarK
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google