Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

- Oslo

 

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Familievennlige museum og opplevelsessentre i Oslo og omegn

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Det er massevis av museer i Oslo, noen er naturlig nok mer kjente enn andre og enkelte egner seg ekstra godt å besøke med barna. Selvfølgelig vil de unges interesser være avgjørende for hvilke museer som faller i smak. Barn og unge som er glade i å tegne og male synes gjerne kunstmuseene er ekstra spennende. Mens jeg ennå har til gode å møte et barn som ikke har trivdes på Teknisk Museum. Opplevelsessenteret på NRK og Nobels Fredssenter passer som også ypperlig for familiebesøk.

Alfabetisk oversikt over familievennlige museum og opplevelsessentre:

Akershus Festning
med bl.a. Akershus slott og Forsvarsmuseet har stort sett gratis adgang, men noen spesialvisninger tar inngangspenger. Spesielt om sommeren er det mange forskjellige arrangement på gang. Kanskje frister det med en omvisning med besøk i gamle fangehull og kruttårn, krydret med gamle historier. I øvrige skoleferier arrangeres gjerne egne aktivitetsdager.
For mer informasjon; ta en titt på informasjonssenterets og forsvarsmuseets nettsider.

Astrup Fearnley Museet for moderne kunst er et privat samtidsmuseum. Her vises internasjonal kunst i skiftende utstillinger og det er gratis adgang. Museet har sin egen barnekunstklubb - Rasmusklubben. De møtes siste lørdag hver måned for å dele sine kunstopplevelser på barns vis. Medlemskap i Rasmusklubben er kr. 100,- for et halvt år. Husk forhåndspåmelding. I museumsbutikken selges mange flotte kunstbøker og bøker beregnet på barn.

Bogstad Gård er i tillegg til en besøksgård også et museum. Her kan dere se herregården som var hjemmet til Norges første statsminister; Peder Anker. Så foruten å få vite hvordan en herregård så ut for rundt 200 år siden, kan dere lære mye interessant om Norges historie. De åpne omvisningene arrangeres på sommerhalvåret. Det er også flere flotte arrangement som familieteater, forskjellige utstillinger og juleaktiviteter. Se nettsidene for mer informasjon.

Brannmuseet i Oslo holder til på gamle Grønland Brannstasjon. Museet har åpnet på onsdager mellom kl. 11 - 14 (eller etter avtale). I dagene 31.8 - 2.9.2007 arrangeres veteranbrannbiltreff med visning på bl.a. Teknisk museum og parade gjennom sentrum. Ønsker du å vite mer se museets nettsted.

Det internasjonale Barnekunstmuseet ligger i et koselig hus i Lille Frøens vei (like ved NRK på Marienlyst) og presenterer kunstverk laget av barn og unge fra hele verden. Verkene viser verden nettopp gjennom barns øyne og er sortert etter aktuelle tema. Hver søndag arrangeres kunstverksted og musikkstunder. Så et søndagsbesøk anbefales så absolutt!

Det kongelige slott - slottet ved enden av Karl Johansgate, er bolig og arbeidssted for kongefamilien. Om sommeren (i skoleferieperioden) er det omvisninger på slottet. De varer ca. en time og viser mange av de fineste rommet. Vil du vite mer, ta en titt her.

Fotballmuseet på Ullevaal Stadion har åpnet hver dag. Omvisningen tar rundt 1 1/2 time og er lagt opp som en fotballkamp. Før kampen tar dere plass på tribunen for å se hvordan det lades opp til kamp, og møter bl.a. landslaget. I første omgang ser dere hvordan fotballen har utviklet seg gjennom hundre år. I pausen møter dere pølseselgeren og Sinsens ungdomskorps og kan se Ullevaal Stadion i lego.  I 2. omgang er det landslagene, de mest profilerte spillerne og Drillosflyet som gjelder. Etter kampen får dere være med på en rundtur på stadion, med testing av både kongetribunen, innbytterboksene og landslagsgarderoben.

Frammuseet har de verdens mest kjente polarskute; Fram fra 1892, som har fraktet alle de tre polarheltene - Fridtjof Nansen, Roald Amundsen og Otto Sverdrup. Dere kan gå ombord i skute og ta del av historier rundt polfarernes ferder, som Nansens ferd over Polhavet, Sverdrups ekspedisjon til Grønland og ikke minst Amundsens Sydpolferd. Utstillingene viser også dyr som lever i polarstrøkene. Vil du vite mer, se fram.museet.no 

Henie Onstad Kunstsenter på Høvik viser hovedsaklig moderne kunst, bl.a. fra de klassiske modernistene som Picasso, Matisse og Léger. Museet har mange fine familiearrangement på helgene. I skoleferier arrangeres gjerne Elleville dager: Et fem dagers kunstkurs for barn i alderen 7 – 12 år, med et interessant program der barna både lærer om utstillingene og lager egne verk med utgangspunkt i utstillingene de har sett. Museet har en av landet beste museumskafeer, og på godværsdager er det deilig å vandre rundt i Skulpturparken - skue utover både skulpturer og vann.

Internasjonalt Kultursenter og Museum (IKM) henvender seg særlig til barn og unge, og holder hus på Grønland Kulturstasjon. IKM sitt mål er å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold.

Kon-Tiki Museet på Bygdøy er et spennende sted for alle eventyrlystne. Når du står rundt Kon-tiki-flåten virker det ennå mer utrolig at denne flåten har seilt over Stillehavet. Synet frister nok mange - både store og små - til flåtebygging, om enn ikke for å ta seg over Stillehavet ...
Museet presenterer også andre minner fra Thor Heyerdahls ekspedisjoner, men det er liten tvil om at det er selve flåten som gjør det største inntrykket!

Kulturhistorisk Museum omfatter både Historisk Museum og Vikingskiphuset. I Vikingskiphuset kan dere se nærmere på de tre vikingskipene; Osebergskipet, Tuneskipet og Gokstadskipet, samt gjenstander som ble funnet ved skipene. Historisk Museum på Tullinløkka er det flott sted å lære barna litt om historien vår. Utstillingen Fra istid til Kvitekvist i første etasje, forteller om menneskenes liv i Norge gjennom 9000 år (frem til vikingtiden). Museet har også skattekammer og myntkabinett, samt utstillinger fra andre kulturer. Minst en søndag i måneden arrangeres familiedager med forskjellige morsomme og lærerike aktiviteter, basert på aktuelle utstillinger.

Munchs malerier fascinerer mange unge med stor interesse for tegning og maling, og Munch-museet er naturlig nok det beste stedet å studere disse. Her vises også filmer om Munchs liv, og visse helgedager er det barneverksted. Ta en titt på museets nettsted for mer informasjon.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design omfatter Nasjonalgalleriet, Kunstindustrimuseet, Kunsthallen på Tullinløkka og Museet for Samtidskunst. Her er mengder av flotte kunst- og designverk som kan fengsle både store og små. På søndagene er det verksted/atelier for barna både på Museet for Samtidskunst og Kunstindustrimuseet. Nasjonalgalleriet har barnekunstklubben Griffen som møtes den første lørdagen i måneden, samt familieomvisninger noen søndager og arrangement i enkelte skoleferier. For mer informasjon, ta en titt på nettsidene.

Naturhistorisk Museum inkluderer Geologisk Museum, Zoologisk Museum, Botanisk Hage og Veksthusene. Museene ligger i og rundt Botanisk Hage på Tøyen. På Geologisk museum får dere et innblikk i jordens opprinnelse og oppbygging, samt hvordan den har forandret seg. Her kan dere studere bl.a. steiner og fossiler og barna kan bli med i Steinklubben. I Zoologisk Museum tar utstillingene for seg dyrelivet både i Norge og fra andre deler av verden. Mens dere kan studere plantelivet i Botanisk Hage. I år feires den svenske botanikeren Carl von Linné med bl.a. en Linné-sti og -utstilling.

Nobels Fredssenter har mange familievennlige aktiviteter, som tar utgangspunkt i hva alle og enhver kan gjøre for å bidra til fred. I utstillingen Jorda har feber kan barna lære om miljø, og lage kunstverk av søppel.

Norsk Filminstitutt holder til i Filmens hus. De huser Filmmuseet og arrangerer filmvisninger for barn. Visse utvalgte lørdager viser Lillebil Barnefilmklubb filmer for barn fra fem år og oppover. Filmmuseet har flere barneaktiviteter samt et eget guidehefte for barna. Du finner mer informasjon her

I tillegg til friluftsmuseet på Bygdøy, så tilhører Bygdø Kongsgård, Ibsenmuseet og Farmasimuseet også Norsk Folkemuseum. Det er hyggelig å vandre rundt på friluftsmuseet; besøke bl.a. den gamle stavkirken, de gamle gårdstunene og gamlebyen. Museet har gjerne dagsprogram, både på helgene og i skoleferier. Da kan dere f.eks. hilse på dyrene, bake lefser og se håndverkere i arbeid med gamle yrker. Du finner aktuell informasjon på nettstedet.

Hos Norsk Sjøfartsmuseum kan barna besøke Garibaldis grotte med fiskebåten Bettina. De kan bygge Oslo havn og by med Lego eller tegne. Utendørs står bl.a. polarskuta Gjøa.

Norsk Teknisk museum med Norsk Telemuseum på Kjelsås stiller sterkt i konkurransen om å være det mest barnevennlige museet i Oslo. Her er det alltid interessante og spennende utstillinger, og flotte familieprogram i helgene. Selvfølgelig har museet også egne program for skoleferiene, der både små og store kan teste forskjellige aktiviteter. Telemuseum arrangerer ofte teater og morsomme verksteder og kanskje får dere prøve stolpeklatring.

Norsk Tryllemuseum ligger i Munkedamsveien, ikke langt fra Aker Brygge, og har åpent på søndager. Her kan alle trylleinteresserte få vite mer om trylling, tryllehistorien og kanskje se et lite trylleshow.

Norsk Veteranskibsklub viser fram dampskipene D/S Børøysund og S.S. Styrbjørn. De ligger begge ved Akerhusstranda og tar gjerne i mot besøk. På D/S Børøysund finnes et eget postkontor der du kan få brevene dine poststemplet.

Har du et barn som bærer på en drøm om å bli dyrlege? I så fall kan det være spennende å besøke Norsk Veterinærmuseum, som ligger ved Veterinærhøyskolen på Adamstuen (Bislet). Museet har bl.a. et dyrlegekontor fra første halvdel av 1900-tallet. Du finner mer informasjon her.

NRKs opplevelsessenter inviterer til oppdagelsesferd rundt i huset. Se hvordan radio og TV produseres, besøk kulissverkstedene, rekvisitt- og kostymelagrene og TV-studioer. På Opplevelsessentret kan man prøve seg som sportskommentator, nyhetsoppleser, væroppleser, treffe kjendiser og besøke NRK-butikken.

Oslo Bymuseum sin faste utstilling viser byens historie og utvikling, fra den gang det var en liten middelalderby til dagens hovedstad med over en halv million innbyggere. Her vises også billedspillet Oslo i 1000 år som varer i ca. et kvarter. Den store detaljrike modellen av middelalderbyen fengsler både liten og stor. I den koselige kafeen serveres økologiske bakervarer og det finnes en lekekrok der barna kan kle seg ut. På andre siden av Kirkeveien ligger Vigelandmuseet. Her kan dere bl.a. se monolitten i full størrelse i gips, samt lære om Gustav Vigelands skulpturer og hvordan Vigelandsparken ble til.

Oslo Skolemuseum holder til på Møllergata skole - en av byens eldste skoler. Her kan dere se hvordan det så ut i klasserommene for både hundre og femti år siden. Museet har stengt i skoleferiene. Ellers i året er det åpent på torsdager, og noen søndager arrangeres det aktiviteter. Du finner mer informasjon her.

Skimuseet i Holmekollen er verdens eldste spesialmuseum for ski og forteller om skienes historie gjennom tusenvis av år. Her kan bl.a. dere ta del i polferdene til våre norske polfarere og basisutstillingen Vinterglede som åpnet i juni 2007.

Sporveismuseet holder til i Vognhallen på Majorstua, og dere kan gå rundt i og blant trikker og busser som har trafikkert byens gater - helt fra hestevognens tid og frem til i dag. Et flott sted å besøke for familier, spesielt med barn mellom 4 og 10 år.  Men tenk på at det er kaldt her om vinteren så kle dere godt. For mer informasjon om åpningstider o.l. ta en titt på museets hjemmesider.

Teatermuseet ligger i byens eldste rådhusbygg (ved Christiania Torg). Her kan barna kle seg ut og spille dukketeater med marionetter. Den permanente utstillingen viser historien til Christiania Teater og Nationaltheatret.

Tips til hva det kan være lurt å tenke på ved museumsbesøk, finner du her.

Tilbake til:
- Familievennlige aktiviteter i Oslo
- Hovedsiden for Oslo


 

  
 
 
 
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14